Uzmanlar uyardı bu baharatlar size enerji veriyor

Abone ol

Antioksidan kaynağı olan baharat çeşitleri aynı zamanda pek çok vitamin ve minerali de içermektedir. Metabolizmanın daha hızlı çalışması için bazı besin çeşitlerinin tüketimi arttırılabilir

Metabolizmanın daha hızlı çalışması için bazı besin çeşitlerinin tüketimi arttırılabilir. Özellikle pulbiber, zerdeçal, zencefil ve karabiber gibi baharat çeşitleri metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olur.

Termojenik etki gösteren bu baharat çeşitleri vücut ısısını arttırarak metabolizmanın daha hızlı çalışmasına katkı sağlar. Daha hızlı çalışan metabolizmada enerji yakımı da fazla olur.Metabolizmanın daha hızlı çalışmasına katkı sağlayan bu baharat çeşitleri sebze veya bakliyat yemeklerine, salatalara veya yoğurdun içerisine ilave edilerek tüketilebilir.

Taze zencefil veya tane karabiber hazırlanan çaylarla birlikte de demlenebilir, sonrasında süzülerek içilebilir. Ancak bu baharatlar tüketilirken miktarlarına da dikkat edilmesi gerekir. Aşırı miktarda tüketilen baharatlar vücuda yarardan çok zarar sağlabilir. Bu durumun önlenmesi için miktarlar 1 çay kaşığı ile sınırlandırılabilir. 

Kaynak: Cevapla.tv

Günün Önemli Haberleri