Muharrem İnce'nin güzel hareketleri

Bir "güzel hareket" ise, Muharrem İnce'nin yıllar sonra, AKP'den vazgeçip, AK Parti demesi..

Hadi ÖZIŞIK hadi.ozisik@internethaber.com

Muharrem İnce, CHP liderliğini pekiştirecek iyi işler yapıyor. Tayyip Erdoğan'a miting izni vermeyen ülkelere gitmeyeceğini ifade etmesi, takdire şayan bir davranıştır.  İnce'nin bu "güzel hareketler"i daha önce de yazdığım gibi, Kılıçdaroğlu'nu "Ne yapıyor bu Muharrem" deme noktasına getirecektir.

Bir "güzel hareket" ise, Muharrem İnce'nin yıllar sonra, AKP'den vazgeçip, AK Parti demesi..
"Türkiye'nin huzura, umuda, barışa ihtiyacı var." 
Doğru söylüyor...

Küfür, hakaret, yalan, dolan, iftira... ayıran, ayrıştıran siyasetin olmadığı Türkiye özlemi içindeyiz. Muharrem İnce'nin AKP'den AK Parti'ye dönüşü, bu yüzden su serpiyor yüreğimize... Kıran, döken, horlayan siyaset yapmıyor Muharrem İnce... Cumhurbaşkanlığı'na giden yolda yaptığı "güzel hareketler"e rağmen, şampiyon olması zor görünse de, şampiyonlar ligi onu bekliyor. İstediği kadar Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna yeniden talip olmayacağını söylesin. O istemese de, Kılıçdaroğlu'nun oy oranını geçtiği andan itibaren, CHP'nin Başkanlığı onun olacak! 

Bu arada... 
Muharrem İnce, Abdülkadir Selvi'yi aramış ve Meral Akşener'i ziyareti sırasında, "Başkan Yardımcılığı" konusunda, konuşmadıklarını söylemiş...
İki kişiden dinlediğim gerçeğin inkârı karşısında, fazla da söyleyecek söz yok. Zira, Muharrem Bey'in, meydanlarda "Ben herkesin yardımcısı olurum" mealindeki sözleri, gerçeğin ikrârından başka bir şey değil.

Muharrem İnce'nin "güzel hareketler"i şık olmayan bu açıklamanın üzerini örtmeye yetiyor. O yüzden, ben de Abdülkadir Selvi gibi, İnce'nin beyanını esas alıyor ve konuyu kapatıyorum. 

DEMİREL'İN VAADİ YENİDEN TEDAVÜLDE

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in "Köprüler parasız olacak" mealindeki konuşması, bana rahmetli Süleyman Demirel'i hatırlattı. 
1991 yılıydı... 
İktidara susayan Demirel, istediğini alabilmek için, imkânsızı vaadediyordu. Bu vaatlerden biri de, köprülerin ücretsiz olmasıyla ilgiliydi:

- Bizim iktidarımızda köprü geçişleri ücretsiz olacak!

Tek başına iktidar olamasa da, istediğini almıştı Demirel. 
DYP-SHP koalisyonu kuruldu ve Demirel Başbakan oldu. Tabii ki verilen söz yerine getirilmedi. Hatta, köprü geçişleri ücretsiz olacağına, zamlı hale getirildi. Özal'ın ölümüyle birlikte Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmasına rağmen, Demirel o sözünü tutmadı. 

Meral Akşener'in bu sözü işte bu yüzden bana hiç inandırıcı gelmedi. 

HERKESE EV

Muharrem İnce de, Tansu Çiller gibi "herkese ev" sözü verdi biliyorsunuz.

Hatırlayın...

Çiller'in seçim vaadi de, "herkese bir ev, bir araba" sloganı ile başlamış, "iki anahtar" sözü verilmişti millete. Çiller'in partisi DYP'ydi,  başında da Demirel vardı. O söz de tutulmadı. 

NOT: Sevgili okurlar, Gazeteoku.com'u bilmeyeniniz yoktur... İOS uygulaması çıktı... Android yolda. Bu uygulamayı indirin, memnun kalacaksınız. Lütfen eşinize dostunuza tavsiye edin. 

İPhone ve IPAD için uygulama adresi için tıklayın