Bedelli askerlik ve Azil Yıldırım

Bence ilerisi yok bu işin! Bedelli askerlik madem siyasi istismar edilecek bir konu değil. Madem rakamlar ortada... Madem 5.5 milyon genç bu sorunu yaşıyor... O halde şimdi... Bence tam zamanı...

Hadi ÖZIŞIK hadi.ozisik@internethaber.com

"Af" beklentisi içinde olanlara vereceğim haber iyi değil. MHP lideri Devlet Bahçeli ısrar etse de, iktidar kanadı af konusunda kararlı. Başbakan Binali YıldırımVahdettin Köşkü'ndeki buluşmamızda bir kez daha "Bizim gündemimiz de af yok" dedi ve meseleyi kapattı. 

Özeti şu:
Af beklentisi içerisinde olanlar, hiç boşuna beklemesin. Zira, Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi, Binali Yıldırım da genel af çıkarılmasına razı değil. 

Bedelli askerlik konusuna gelince...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim öncesinde bedelliye sıcak bakmadığını hepimiz biliyoruz. Binali Yıldırım ise, daha önce İzmir'de bedelli askerlik bekleyenlere umut veren bir açıklama yapmıştı. Yıldırım'ın bedelli konusunda görüşü değişmiş değil. Ancak o da tıpkı Erdoğan gibi zaafiyete dikkat çekiyor. 
Yani...
Binali Bey de, seçim öncesinde bedelliye çok sıcak değil!

Başbakan rakamlarla konuştu:
"Ben bazı bilgileri paylaşayım, ondan sonra ne yapacağımıza karar verelim. Bakın şu anda Türkiye'de  yoklama tabi olan, yani askerlik çağı gelmiş 585 bin 210 kişi var. Yoklama kaçağı olanlar 570 bin 422 kişi. 56 bin 947 kişi bakaya, 5 bin 772 kişi firarda. Askerliğini çeşitli nedenlerle ertelemiş olanların sayısı 2 milyon 930 bin 279. Öğrencilik nedeniyle askerliğini erteleyenler ise 1 milyon 885 bin 438 kişi. Silah altında bulunan er sayısı 360 bin. 2019 yılında silah altına alınacakların sayısı 345 bin 933 kişi. Türkiye'de askerlik sorunu yaşayan 5 milyon 448 bin 858 genç var. "

Binali Yıldırım bu rakamları verirken, aslında bedelli askerliğin elzem" olduğunu söylüyor aslında:

"Bu rakamı gelecek yıl askere alınacak kişi sayısı olan 345 bin 933'e bölünce 15.7 çıkıyor. Yaklaşım 16 yıl. Bu gençlerin yaşını dondursak bile askerlik vatandaşlarımızın önünde bir engel bir sorun olarak devam edecek. Gerçek bu... " 

Gerçek buysa...
Bedelli askerlik gündeme gelir mi?
Seçimden önce...
Veya sonra...

Başbakan askerlik sorunu olan gençlerin duygularına tercüman oluyor:

"Eldeki rakamların bir zaafiyetin olmadığını gösteriyor. Bu insanlar ne yapacak. Hayatını, geleceğini planlayacak. O bakımdan bunun siyasi istismar edilecek bir yanı yok. Rakamlar ortada. 5.5 milyon insanın sorununun farkındayız. Tüm hassasiyetler göz önüne alınarak sorunu nasıl çözeriz ileride değerlendirilir."

Bence ilerisi yok bu işin!
Bedelli askerlik madem siyasi istismar edilecek bir konu değil. 
Madem rakamlar ortada...
Madem 5.5 milyon genç bu sorunu yaşıyor... 
O halde şimdi...
Bence tam zamanı... 

ALİ KOÇ VE AZİL YILDIRIM

Aziz Başkan'ın adını yanlış yazmadım, bilerek Aziz'i Azil olarak değiştirdim. "Efsane Başkan" olması gereken Aziz Başkan direnerek, kendini azlettirdi çünkü. 

Biz Fenerbahçelilerin gönlünde, yüreğinde Aziz Yıldırım hep vardı. Hep öyle kalsaydı keşke. Ali Koç'u Fenerbahçelilere armağan edip öyle gitseydi keşke. 

Aziz Başkan'ın o sahte gülüşleri, sihirbazlığa soyunup cebinden kağıtlar çıkarması... 

Ah be Aziz Başkan...
1 oyla kazandığın FB Başkanlığı'nı 16 bin oyla kaybetmek için elinden gelen her şeyi yaptı. Ali Şen gibi efsane olacağına, farklı bir yenilgi tadarak, Aziz olan adını Azil yaptı... 
Değdi mi peki?
20 yıl Fenerbahçe'ye hizmet eden Aziz Başkan böyle mi gitmeliydi?
Güle güle Aziz Başkan...
Hoşgeldin be Ali Başkan :)

BU HASTALIĞIN REÇETESİ İGNORE

Ey güzel insanlar, twitter ve facebook dostları. Ben de sizin gibi şikayetçiyim bir çok konuda. Ama bu hastalığın reçetesi belli, adam gibi yazdığınız yazıya veya attığınız twite yazanların başımızın üstünde yeri var. 
Ama parmaklarını konuşturmaktan başka bir halta yaramayan küfürbazlara cevap vermeyin. Bu soytarılara ayırdığınız zamana yazık. Yapacağınız tek şey, bunları engellemek. 

Hastalığın reçetesi ignore yani!
Ben öyle yapıyorum ve çok memnunum. 
Siz de deneyin!