Almanya'dan Vezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya yaptırım

Abone ol

Ülkesinde muhalefettin diktatörlükle suçladığı Maduro'nun alanı daralıyor. Almanya siyasi krizin içinde olan Maduro ve kurmaylarına özel yaptırıma hazırlanıyor

Venezuela'da çoğunluğu muhalefetin elindeki Ulusal Meclisin Başkanı Juan Guaido, kendini "geçici devlet başkanı" ilan etmiş ve başta ABD olmak üzere pek çok ülke tarafından tanınmıştı.

Almanya, siyasi kriz yaşayan Venezuela'ya bir yaptırımın gündemde olduğunu açıkladı. Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Adebahr, "Venezuelalıların yaşamını etkilemeyecek bir şekilde Maduro ve kurmaylarına bir yaptırım uygulamayı görüşüyoruz" derken, yaptırımların halkı etkilemeyceğini belirtti. 

Venezuela'da ABD destekli muhalefet, 23 Şubat'ı ülkeye "insani yardımların" giriş tarihi olarak vermişti. Dün Kolombiya tarafından 3 kamyon Venezuela sınırına doğru ilerlemiş, bunlardan 2'si yakılmıştı. ABD ve muhalefet kamyonların Venezuela milis güçleri tarafından yapıldığını iddia etmişti.

Devlet Başkanı Nicolas Maduro, "insani yardımların" ABD'nin "işgal stratejisinin bir parçası olduğunu" belirterek, "bu şova izin vermeyeceğini" söylemişti.

Günün Önemli Haberleri