Akşener'in iddiasına Hamit Tuna'dan bomba karşılık : Adaylıktan çekilirim

Abone ol

MERSİN adayı MHP'li Hamit Tuna, Meral Akşener'in FOX TV'de kendini hedef gösterdiğini belirterek, "Belgenizle ispatlayın, adaylıktan çekileceğim" dedi.

MERSİN'de, Toroslar Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı MHP'li Hamit Tuna'dan Meral Akşener'in canlı yayındaki iddialarına yanıt verdi. 

Tuna, İYİ Parti'den adaylığına engel olduğu yönünde kendisi hakkında iddialarda bulunan Burhanettin Kocamaz'ı eleştirerek, yaşananların kurgu olduğunu ileri sürdü. Meral Akşener'e FOX TV'deki açıklaması üzerine mesaj attığını belirten Tuna şunları aktardı:
-"Ben de dedim ki Sayın Akşener'e yazdığım mesajda, 'Eğer böyle bir ifadeyi gerek görsel gerek tweet gerek başka bir mesaj usulü ile bir yerden attığımı ifade etsin, adaylıktan çekileceğim' dedim. Ben kişilerle uğraşmam. Siyasetim düz ve omurgalıdır. Siyasette bir yerde olmak ya da olmamak kader, kısmet meselesidir".

Kocamaz'ın belgeleri bilinçli olarak bekletildi sebebi de...
Kocamaz'ın Seçim Kuruluna verilecek belgelerinin son saniyeye kadar bekletildiğini iddia eden Tuna, şunları söyledi:

-"Çıkan anketlerin sonucunda kendisinin çok geride olduğunu gören şahsiyet, bir atraksiyon yapmak durumunda, bir hareket yapmak durumunda idi. Onu da bu şekilde yaptı. 25 yıl belediye başkanlığı yapmış, böyle bir tecrübeli siyasetçinin bu tezgaha düşmesi mümkün değil. Bakın tezgah nereden nereye gidiyor" .

İspat edin adaylıktan çekileyim

Meral Akşener'in itirazları organize etmekle itham ettiği Tuna şu karşılığı verdi:

-"Bu tamamen bir kurgudur. Tamamen bilinçli yapılan programlı bir senaryodur. Senaryoyu da güzel uyguladılar ama millet yemiyor. Bu suçu da Hamit Tuna'ya atıyor.  

İtirazlar için nöbet tutacak halim yok
-Tabii insanlar itiraz eder. Benim adliyenin kapısında nöbet tutacak halim yok. Git kendin tut, sen sahip çık madem öyle itiraz edecek insanlara. Ben seçim mahallinde yoğun çalışan bir insanım ve taban siyaseti yapan, toplumda da kabul görmüş 24 yıllık bir siyasi tecrübesi olan ve başarılı bir belediye başkanıyım. 

İspatlayın adaylıktan çekilirim
-Bu bir taktik, yıllardır uyguladığı bir taktik. Dolayısı ile esefle kınıyorum. Zaten maddi olarak dava açacağım. Hakkımda isnatta bulunan herkese dava açacağım. Varsa belgeleri kullansınlar, çıkarsınlar ve ben de diyorum ki, 'Belgenizle ispatlayın, adaylıktan çekileceğim.' Bu kadar net konuşuyorum."

AKŞENER'İN FOX TV CANLI YAYININDA SÖYLEDİKLERİ

-Kıran kırana bir seçim var. MHP adayının attığı bir tweet var. Hamit Tuna’nı attığı tweet. Diğer taraftan 17:26’da kapıların kapanması gereken bir de 17:50’de yetki verdiğimiz biri…. Bu insanları biz 17:50’de görevden aldık. İYİ Parti’nin adayı yok. Bunu anladık. Demokrat Parti adayı istifa etti oradan müracaat etti. İddiaya göre Hamit Tuna’nın organize ettiği 15 kişi itiraz etti. Centilmenlik olması gereken bir seçimde bir adayı komplo kurarak seçim dışına atmayı Mersinlilerin ferasetine sunuyorum.

Günün Önemli Haberleri