Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak istihdam seferberliğinde konuştu

Abone ol

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak istihdam seferberliğine konuştu. Albayrak 2019 yılı için 2.5 milyon istihdamın gerçekleşeceğini söyledi. Nisan ayında ise herkesi heyecanlandıran projelerin açıklanacağını belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak istihdam seferberliğine konuştu. Birilerinin ekonomik dengelenmeye rağmen IMF çığırtkanlığı yaptığını belirten Albayrak, iş dünyasının sevineceği müjdeleri arda arda verdi.

İşte Bakan Albayrak'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"2.5 milyon yeni istihdamını bu yıl gerçekleştireceğiz. Birileri IMF çığırtkanlığı yaparken biz KOBİ’lerimize destek vermeye devam ediyoruz. 2018'de 13 miyar doların üzerinde doğrudan yatırım geldi. 2019’da bu rakamın çok daha üzerinde çıkacağız.

ESNAF 20 MİLYARLIK KREDİ KULLANDI
13 bankanın katılımıyla oluşturulan 20 milyarlık kobi ve esnaf paketinde 67 bin 318 kobimize 20.3 milyarlık kredi kullandırıldı. Ocak ayında kullandırılan krediler 7.7 milyar lirallık artış gösterirken 20 şubat itibarıyla bu rakam 24.8 milyar TL'ye çıktı. 

YENİ PAKET GELİYOR
Bu hafta yeni bir kredi paketi anons edeceğiz. Faizlerde ağustosun etkisi tamamen silindi. Mayıs dönemine geldik. Düşüş devam ediyor, hızla sürecek. 

Mart, nisan mayız  ayları çok daha iyi bir performansın sergilendiği bir dönem olacak.  Türkiye Ekonomide tarih yazmaya başlamıştır. Seçimden sonra ne kadar çok ve temelsiz olduğunu görceğiz bu çığırtkanlığını. YEP’te ortaya koyduğumuz hedefleri yıl sonundan önce gerçekleştireceğiz.

HEYECANLANDIRAN PROJELER NİSAN'DA
Kaynak kullanımnda finansal mimariye teşvik sisteminde KİT'lerde yeniden yapılandırmaya kadar herkesi heyecanlandıran projeleri nisan ayından itibaren devreye alacağız. Seçimden sonra  da çok daha güçlü bir durum bizi bekliyor. Yatırımcı Türkiye’yi bir fırsat olarak görüyor"

Günün Önemli Haberleri