BIST 9.983
DOLAR 32,41
EURO 34,83
ALTIN 2.431,53
HABER /  GÜNCEL

Amiralin kızının odasına gizli kamera

İstifa eden Donanma Komutanı Nusret Güner'in "Askeri casusluk" iddianamesinde "mağdur" olarak yer aldığı ortaya çıktı.

Abone ol

Askeri casusluk iddianamesine konu olan örgüt, istifa eden Donanma Komutanı Nusret Güner'in kızının odasına gizli kamera yerleştirmiş.

İstifanın kızının gizli kamerayla görüntülerinin yer aldığı iddianameyle aynı tarihe denk gelmesi dikkat çekti.

Askeri casusluk iddianamesi TSK'yı ve üst düzey subayları sarstı. Günlerdir konuşulan iddianamenin artçı sarsıntıları sürüyor. Balyoz davasına tepki olarak istifa ettiği iddia edilen Güner ve kızının iddianamede mağdur olarak yer aldığı çıktı.

Habertürk gazetesi Güner'in herkesi şaşırtan istifasının perde arkasını yazdı. Neşet Dişkaya imzalı haberde asıl neden ayrıntılarıyla ele alınıyor.

"SİZ FOTOĞRAFLARSINIZ"

4 Nisan 2011 tarihinde rapor olarak hazırlanıp çeteye sunulduğu ileri sürülen ve örgüt mensubu şüpheli Sunay A.’dan elde edilen “Nusret Güner Hakkında.doc” isimli belgede, Güner’in birliklere yaptığı denetimlerin ayrıntıları, konuşmaları, dönemin Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile görüşmesi yer alıyor.

ERKEKLE MUHABBETİ ÇOK İYİYMİŞ

Aynı belgede, Güner’in kızı konusunda çok hassas olduğu vurgulanarak, A.’nın okuldaki erkek arkadaşları ile muhabbeti çok iyiymiş. Samimiyeti ilerlettiği bir çocuk var, bunlar kesin Nusret Paşa’yı kızdıracak pozlar verir. Ben nereye takılacaklarını bildiririm siz fotoğraflarsınız. Nusret Paşa’nın kızı konusunda çok hassas olduğunu unutmayın kızının çocukla el ele fotoğrafı bile onu delirtir” ifadeleri yer aldığı belirtildi.

"LOJMANA GİRDİ"

Ayrıca belgede “Mustafa K. astsubay Nusret Paşa’nın lojmanına girdiği anlardan birinde A.’nın odasına gönderdiğiniz kamerayı yerleştirmiş. ‘Çok iyi oldu’ diyor, dediğiniz süre kaldıktan sonra alacak satırları yer alıyor.

Bu belgedeki Hâkim Murat A. tarafından hazırlandığı ileri sürülen notta ise Mustafa K., A. Güner’in odasına yerleştirdiği kamerayı almış. Kullanılabilecek iyi görüntüler var. Ekte gönderiyorum. Nusret Paşa, bir şeyden şüphelenirse, onu yemekle bırakmaz beni de yer” satırlarının yer aldığı da iddianamede belirtiliyor.

donanma-komutani-nusret-güner-istifa-etti.jpg