BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.426,12
HABER /  DÜNYA

Amerikan senatörün genelev partisi

FBI raporlarına göre, 2009’da ölen senatör Ted Kennedy 1961 yılında Şili’de bir genelevi kapatarak parti yapmış

Abone ol

Amerikan politikasının en ünlü ailesinin üyesi Ted Kennedy’nin senatör seçilmeden birkaç ay önce düzenlediği Latin Amerika turu sırasında Şili’de bütün bir gece için genelev kiraladığı ortaya çıktı.

Basına sunulan FBI belgelerine göre, ağabeyi John F. Kennedy’nin Başkan olduğu 1961 yılında kendisi de Suffolk Bölgesi Başsavcı yardımcısı olan 29 yaşındaki Ted Kennedy, Latin Amerika ülkeleri hakkında bilgi toplamak üzere resmi bir seyahate çıktı. FBI’ın Washington’a gönderdiği 28 Aralık 1961 tarihli rapora göre Kennedy, Şili’nin başkenti Santiago’da bir genelevi kapatarak eğlence düzenledi.

Kennedy kendisine katılması için ABD elçiliğinin şofölerini de davet etti. Meksika, Peru gibi ülkeleri de gezen Kennedy, komünist liderleri ABD elçiliğine getirmek istedi. Diplomatik bir kriz çıkmasından endişelenen ABD elçisi bu kişilerin elçilik binasında ağırlanamayacağını konusunda katı bir tutum takınarak Kennedy’yi vazgeçirmeyi başardı.

 Kennedy’nin aşırı isteklerinden bıkan FBI ajanları raporda onu “kendini beğenmiş, şımarık bir velet” olarak nitelendiriyor. 1962 yılında Senato’ya seçilen Kennedy 2009 yılında hayatını kaybedene kadar tekrar tekrar seçilerek görevini sürdürdü.