BIST 10.160
DOLAR 32,22
EURO 35,14
ALTIN 2.470,53
HABER /  GÜNCEL

Ameliyat masasında şok

Sonunda bu da oldu. Sakarya'da fıtık ameliyatı sırasında akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı.

Abone ol Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde fıtık ameliyatı sırasında koter cihazının kısa devre yapması sonucu hastayı elektrik çarptı.

Ameliyat örtüsü tutuşan ve bacağında yanık oluşan hastanın kalbi iki kez durdu.  Gürcan Polat (24), kalp masajıyla hayata döndürüldü.

Alınan bilgiye göre, Polat, bel fıtığı şikâyetiyle başvurduğu Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde beyin cerrahi uzmanı tarafından ameliyata alındı.

Bacağa takılı bulunan koter cihazının 'kanamaları durdurmada kullanılan elektrikli cihaz' şase yapması sonucu hastanın bacağı yandı. Bu esnada iki kez duran Polat'ın kalbi doktorların müdahalesi ile yeniden çalıştırıldı.

Ameliyatın ardından hayati tehlikeyi atlatan genç kadının bacağında ikinci derece yanık oluştu.

Genç kadının eşi Kadir Polat, Cihan muhabirine yaptığı açıklamada, fıtık ameliyatı olan eşinin koter cihazının kısa devre yapması sonucu ölümden döndüğünü söyledi.

Eşinin bacağında ikinci derece yanık oluştuğunu anlatan Polat, "Ameliyat sırasında koter cihazı kısa devre yapmış. Bu nedenle ameliyat örtüsü tutuşmuş ve eşimin bacağı yanmış. Bu esnada eşimin kalbi iki kez durmuş. Doktorlar kalp masajı ile hayata döndürmüşler. Eşimi Allah bize bağışladı. Eşimden önce yaşlı bir hasta ameliyat oldu. Cihaz yaşlı hasta ameliyat olduğunda bozulsaydı, belki de o hasta eşim kadar şanslı olmayabilirdi." dedi.

Eşinin bacağındaki yaranın enfeksiyon kapma riski bulunduğunu kaydeden Polat, cihazı üreten firma ile ilgili dava açabileceklerini ifade etti.

Polat, şunları söyledi: "Eşimin bacağında kalıcı bir hasar oluşabilir. Buna neden olan cihaz ile ilgili dava açabiliriz. Hastanenin raporunu bekliyoruz. Pazartesi günü plastik cerrahisi eşimi görecek. Eğer ciddi bir durum varsa sorumlular hakkında dava açmayı düşünüyorum."

Sakarya İl Sağlık Müdürü Hasan Bektaş ise, üzücü olayla ilgili soruşturma başlattıklarını bildirdi. Olayın teknik bir arızadan kaynaklandığını dile getiren Bektaş, "Olayın nedeni koterin çok kullanılmasından olabilir. Bu aletlerin bakımını özel teknik servis yapıyor. Teknik servisle ilgili bir problem olabilir. Ortada bir ihmal varsa, bunun gereği yapılacaktır. Konuyla ilgili olarak gerekli incelemeyi başlattık." diye konuştu.