BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.504,85
HABER /  GÜNCEL

Ambulansta doğum yaptı

Konya'da hamile bir kadın hastaneye götürülürken doğum yaptı. Bebeğin sağlık durumu ise iyi.

Abone ol KONYA’nın Bozkır İlçesi’nde, doğum sancıları başlayınca gittiği devlet hastanesinden Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne sevkedilen 20 yaşındaki Sariye Oğlakçı, bebeğini ambulansta dünyaya getirdi. 900 gram ağırlığındaki erkek bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Antalya’da bir otelin mutfak bölümünde çalışan 24 yaşındaki Adem Oğlakçı ile evli olan Sariye Oğlakçı, sancılanması üzerine kayınvalidesi Ayten Oğlakçı ile birlikte kontrol için Bozkır Devlet Hastanesi'ne gitti. Yapılan kontrolde doğumun gerçekleşeceği belirlenince Oğlakçı'nın Konya Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne nakline karar verildi. İlçeye 120 kilometre uzaktaki Konya'ya gitmek üzere yola çıkan ambulansta, zaman zaman sancıları sıklaşan Sariye Oğlakçı'ya görevli hemşire ve ebe ilk müdahaleyi yaptı. Görevliler, bebeğin ters gelme ihtimaline karşı hastaneyi de arayarak uyardı. Sancıları sıklaşan Sariye Oğlakçı, Konya’ya 40 kilometre kala ambsulans içinde 900 gram ağırlığında erkek bebek dünyaya getirdi. Anne ve bebek doğumdan sonra, kaldırıldıkları Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

İlk bebeğini ambulansta dünyaya getiren Sariye Oğlakçı, “Ağrım çoktu. Bir an bebeğimin ve benim sonumun geldiğini düşündüm. Bebeğimi sağlıklı bir şekilde dünyaya getirdiğim için çok mutluyum, herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Antalya’da çalışırken oğlunun olduğunu öğrenen Adem Oğlakçı da, hemen otobüsle Konya’ya geldi. Hastane de eşi ve oğlunu ziyaret eden Oğlakçı, “Babam telefonda oğlumun olduğunu söyleyince çok sevindim. Daha sonra doğumun ambulansta gerçekleştiğini anlatınca şaşırdım” dedi.

Oğlakçı çifti, bebeklerinin adını Süleyman koymayı düşündüklerini söyledi.