BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,65
ALTIN 2.412,39
HABER /  DÜNYA

Ambulansa yol ver, tebrik kapına gelsin

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan projede, kırmızı ışıkta geçiş hakkı olan araçlara yol verenlere tebrik kartı gönderilecek....

Abone ol

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan projede, kırmızı ışıkta geçiş hakkı olan araçlara yol verenlere tebrik kartı gönderilecek. Proje ile vatandaşların duyarlılığının artırılması hedefleniyor.
Edirne Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlü Alpay Erdem; polis, ambulans ve itfaiye gibi kırmızı ışıkta geçiş hakkı olan araçlara yol veren sürücülerin adreslerine yazılı tebrik göndereceklerini açıkladı. Sürücülerin duyarlılığının artırılmasını hedeflediklerini belirten Erdem, ambulansı aracıyla takip eden sürücülerin trafik kurallarını ihlal hakkı olmadığının da altını çizdi. Erdem, "Ambulansın içindeki hasta yakını olsa dahi, sağlık görevlileri gerekli müdahaleyi yapacaklardır. Bu yüzden bu sürücülerin trafik kurallarını ihlal etme hakkı yoktur. Yakınları ambulanstan önce hastaneye gitse bile hastanede beklemek zorunda kalacaktır. Hızlı gitmek istiyorlar ancak hızlı geçiş hakkına sahip değildirler. Sadece acil hasta taşıyan araçlar hızlı geçiş hakkına sahiptir" dedi.
(İHA)