BIST 9.091
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,50
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Amazon bir dünya devini daha satın aldı!

Dünyanın en büyük online mağazası Amazon.com, dijital çizgi roman devi Comixology’yi satın aldı.

Abone ol

Dünyanın en büyük online mağazası Amazon.com, dijital çizgi roman devi Comixology’yi satın aldı.

Türkiye saati ile sabaha karşı Comixology tarafından yapılan açıklama ile Comixology başkanı David Steinberger, “Şirketin vizyonu ve geleceği açısından Amazon’a katılmaktan daha iyi bir gelecek olamaz,” açıklamasını yaptı.

Son birkaç yılda dijital kitap, dijital oyun gibi dijital pazarlara giren Amazon, kendi ürettiği Kindle isimli tablet ile de dijital sektörde kendisine önemli bir yer sağlamıştı. Şimdi de dijital çizgi roman pazarının devi Comixology’yi de bünyesine katan Amazon, dijital çizgi roman sektörüne de ağırlığını koydu.

Comixology’nin amacının tüm dünyaya çizgi romanı yaymak olduğunu belirten David Steinberger, “Dünyadaki herkesi çizgi roman fanı yapmak için çok yolumuz var. Amazon’un yardımı ile bu yolda önemli bir aşama kaydettik. Bizim yenilikçi yaklaşım mantığımıza paralel düşünen Amazon ile birlikte büyüyeceğimize güvenimiz tam; daha yeni başlıyoruz,” dedi.

Yapılan anlaşma ile ilgili hiçbir anlaşma açıklanmadı, hiçbir detay belirtilmedi ancak Comixology’nin tam olarak Amazon’a bağlanmasının 2014′ün ikinci çeyreğinin sonunda tamamlanacağı düşünülüyor.