BIST 10.001
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.429,34
HABER /  GÜNCEL

Aman dikkat! Bahar yağmurları geliyor

Hafta sonu hava nasıl olacak? Sıcaklıklar ne yönde değişecek?

Abone ol

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin iç ve doğu kesimlerinde bahar mevsimine uygun kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

Sabah saatlerinde Karadeniz kıyılarında yer yer sis hadisesi bekleniyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin edilirken, rüzgarın genellikle doğu ve kuzeydoğulu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden itibaren Marmara ve Batı Karadeniz'in batı kıyılarında kuvvetlice (30-40 Km/S) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

SİS UYARISI: Sabah saatlerinde Karadeniz kıyılarında yer yer sis görülmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde düşme, ulaşımda aksama vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden kuvvetlice (30-40 Km/S) esecek (24)

ANKARA: Parçalı, zamanla batısı çok bulutlu (27)

İZMİR: Parçalı bulutlu (25)

ADANA: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri parçalı bulutlu (32)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri parçalı bulutlu (24)

SAMSUN: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli (17)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (17)

VAN: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (17)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (27)

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı, zamanla güneydoğusu çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bilecik ve Bursa-Yenişehir çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden kuvvetlice (30-40 Km/S) esecek.

EGE: Parçalı, iç kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Denizli ve Kütahya çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra bölgenin iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı, zamanla duğusu ile kuzeybatı kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir ve Sivas çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı, zamanla batısı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, sabah saatlerinde kıyı kesimlerde yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.Rüzgar; bölgenin batı kıyılarında kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden kuvvetlice (30-40 Km/S) esecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı, Doğu Karadeniz zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, kıyı kesimlerde sabah saatlerinde yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Van çevreleri, öğle saatlerinde bölgenin kuzeyi ile Tunceli ve Van çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.