BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,08
ALTIN 2.470,85
HABER /  DÜNYA

Amacım korkutmaktı

Adana’da kendini darp eden kişiyi öldürmek isterken bir başka kişiyi öldürdüğü ileri sürülen sanık duruşmada amacının korkutmak olduğunu yan...

Abone ol

Adana’da kendini darp eden kişiyi öldürmek isterken bir başka kişiyi öldürdüğü ileri sürülen sanık duruşmada amacının korkutmak olduğunu yanlışlıkla vurduğunu söyledi.
Cinayet, 9 Nisan 2013 günü gecesi Çukurova ilçesine bağlı Göl Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, yaklaşık 4 ay önce Ersin Yaltırık, Ulaş Özaslan arasında tartışma yaşandı. Darp edildiğini ileri süren Abdurrahman Üçgül davacı oldu. Bu olayın soruşturması devam ederken Üçgül, kendisini darp ettiğini öne sürdüğü Ersin Yaltırık’a kin beslemeye başladı. İntikam yemini eden şüpheli Üçgül, plan yapmaya başladı. Tanınmamak için siyahlar giyinip yüzünü gizleyen, ses çıkmaması için de ayakkabısının üzerine siyah çorap giyen sanık av tüfeği ile Kadir Yaltırık’ın evinin damında onun kuzeni Ersin Yaltırık’ı beklemeye başladı. Yaltırık’ın annesi Saime, şüpheliyi görüp taş atarak “Kim var orada” seslendi. Bu sırada eve gelen Kadir Yaltırık dama çıktı. Tüfeği ateşleyen Üçgül, Kadir Yaltırık’ı öldürdü ve kaçtı. Bu olaydan sonra kardeşinin intikamını almak isteyen Necmi Yaltırık da, 29 Nisan’da, hasmı Abdurahman Üçgül’ün 59 yaşındaki babası Sıdkı Üçgül’ü öldürmüş ve tutuklanmıştı. Bu sanıklar hakkında da 5.Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı.
Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlanan tutuklu Üçgül, amacının kendisini daha önce döven ve küfür eden Ersin Yaltırık’ı havaya ateş edip korkutmak olduğunu söyleyerek, “Tanınmamak için siyahlar giyip, yüzümü gizledim. Kadir’in evinin damına çıkıp, saklandım. Annesi ‘Damda biri var’ deyince Kadir de dama çıktı. Beni görüce geri geri gidip, damdan atladı. Panikledim. Yakalarlarsa linç edebilirlerdi. Geriye kaykılınca tüfek ateş aldı. Kadir’le husumetim yoktu” dedi.
Ölenin babası Ferman Yaltırık, sanığın yalan söylediğini söyleyerek, “Oğlumu öldürme kastı ile hareket etti. Cezalandırılmasını istiyorum” dedi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, eksiklerin tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
(İHA)