BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Altınlarını çalan kiracıları kuyumcuda yakaladı

Sivas'ta 3 bin liralık altınlarını çalan kiracılarını takip eden ev sahibi kuyumcuda baskın yaptı

Abone ol

Evinden 3 bin lira değerindeki altınları çalınan Bozdaş, kiracılarını takibe alınca hırsızı yakaladı.

Sivas'ta evinden 3 bin lira değerindeki altınları çalınan Veli Bozdaş, şüphelendiği kiracılarını takibe aldı. Bugün kiracıların kuyumcuya gittiğini gören Bozdaş, çalınan altını bozdurmak istedikleri sırada baskın yaparak polise haber verdi. Şüphelilerin ev sahibine olan kira borcunu ödemek için bu hırsızlığı yaptıkları belirlendi.

10 gün önce Yenidoğan Mahallesi'nde yaşayan emekli Veli Bozdaş'ın evine giren hırsızlar, yatak odasında bulunan 3 bin lira değerindeki altın zinciri çaldı. Olaydan sonra eve gelen polis ekiplerinin yaptığı incelemeler sonuç vermedi. Ancak konunun peşini bırakmayan Veli Bozdaş, şüphelendiği kendi apartmanının alt katında kiracı olarak oturan Fatih ve Leyla A. çiftini takibe aldı. Günlerce fark ettirmeden aileyi izleyen ev sahibi Bozdaş, bugün akşam saatlerinde Fatih ve Leyla A. çiftini kuyumcular çarşısına girerken gördü. Peşlerinden giden Bozdaş, kuyumcu dükkanına giren kiracılarını kendisine ait olan altını satmak istedikleri sırada yakaladı. Polise haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler şüpheli karı-kocayı gözaltına aldı.

KİRAYI ÖDEMEK İÇİN ÇALMIŞLAR

Polis merkezine götürülen şüpheli karı-kocanın işsizlik nedeni ile oturdukları evin kirasını ödeyemedikleri için hırsızlık olayını gerçekleştirdiklerini söyledikleri öğrenildi. Ev sahibi Veli Bozdaş'ın evde olmadığı sırada Leyla A.'nın eve girerek altını çaldığı tespit edildi. Kiracı karı kocanın bir kaç aylık birikmiş ev kirası borcu olduğu öğrenilirken, miktarı ise açıklanmadı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.