BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

Altın fiyatları ne olacak? Altın yorumları

21 Ekim altın yorumları- Altın fiyatları artacak mı düşecek mi? Altın fiyatları yükselecek mi? Altın fiyatları ne olur? Altın fiyatları 2013 güncel Altın fiyatları ne olacak? Altın fiyatı ne olur Altın fiyatı ne olacak

Abone ol

ÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU?

Erste Securities Istanbul (http://www.erstesecuritiesistanbul.com.tr)  Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz Raporu: 

GOLD (Spot) güniçi: Eğilim yükselişte (boğa) kalmaya devam  ediyor.  

Pivot Seviyesi : 1287

Tercihimiz : 1287 seviyesinin üzerinde hedef 1329 ve ilerleyen  seviyelerde 1350 olmak üzere alış pozisyonları.

Alternatif senaryo: 1287 seviyesinin altında hedef 1270 ve 1252  olmak üzere düşüş görülebilir.

Teknik Yorum : RSI nötr olarak tanımlanan %50 bölgesinden  yukarıda.

İntegral Menkul ( http://www.integralmenkul.com.tr ) Tarafından  Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu: 

Ekim başından bu yana borç tavanı krizi sebebiyle kapalı olan ABD  hükümeti, temerrüde düşmesini önleyen borç tavanı limitini arttıran  yasa, temsilciler meclisi ve senatoda onaylandı ve hükümet fonlanması  15 Ocağa kadar, borç tavanı da 7 Şubata kadar ‘Geçici’ olarak  çözümlendi. Eski FED Başkanı Greenspan’ın da tekrarladığı gibi ABD`yi temerrütün eşiğine getiren krizin tekrarının olmasının bir hayli  mümkün olduğunu belirtti. Bütçe görüşmelerinin ve anlaşmazlığın bu  denli uzun sürmesi Altın fiyatlarında da belirsizliklere sebep  olurken, öncesinde 1265 seviyesine kadar gerilemiş ardından tekrar  1300 seviyelerinin üstünde yerini almıştı.

Bütçe anlaşmasının uzun  sürmesi ve hükümetin çalışır durumuna ara vermesi sebebiyle, ekonomik  boyutu ABD için yük oluştururken, yeni toparlanma sinyalleri vermeye başlaması ve ardından böyle bir olayın gündeme oturması sebebiyle,  piyasaların FED’in Aralık ayında yapmasını beklediği tahvil azaltımlarını, Marta ertelediğini görmekteyiz. Bu sebeple fiyatların  1300 lü seviyeleri kendisine destek edindiğini görmekteyiz. Altındaki bu hızlı yükselişin bir diğer sebeplerinden bir tanesi de  Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD`nin AAA  olan kredi notunun görünümünü, hükümetin, Hazine tahvillerinin  vadeleri gelmeden borç limitini artıramama olasılığına dikkat çekerek  "negatif"e indirmesi oldu. Tekniksel olarak ele aldığımız kotasyonda mum grafiklerinin günlük bazda bullish stick’in ön plana çıkması ve  ayı trendinde yorulmalar olduğunu gözlemlemekteyiz. Hafta açılışına  yatay başlayan kotasyon fiyatlarının 1313 seviyesinin ara destek  olduğunu görmekteyiz.

An itibarı ile 1317,9 seviyesinden işlem gören  Altın kotasyonlarında, yatırımcılarımızın bu aşamada olası geri  çekilmelerinde 1310/1308 seviyelerinden alışa geçmelerini, 1305 seviyesi ve üstünü stop seviyesi olarak belirlemelerin, 1318/1322  seviyelerinin ise hedef seviyeler olabileceği görüşündeyiz. Bugün  açıklanacak olan ABD Devam Eden konut Satışları yakından takip  edilmelidir.

ATIG Menkul Değerler ( http://www.atig.com.tr ) Tarafından  Hazırlanan Altın Bülteni: 

Altında ABD’deki gelişmelerle geçtiğimiz hafta içerisinde  volatilite yükselirken borç tavanı ile ilgili 16. günde sağlanan  anlaşma yerini yeni haftada FED’den yapılacak varlık alım programı ile  ilgili açıklamalara bıraktı. 2014 öncesinde FED’ den varlık  alımlarının sınırlanması ile ilgili karar çıkması son gelişmeler  sonrasında zayıflarken fonların alacakları kararlar altında yeni yönü  belirleyecek nitelikte. Altının yatırım aracı özelliğini kaybetmesi  ile trade enstrümanı olarak algılanması çift yönlü fiyat hareketlerini yükseltecektir Altında 1335 Dolar direnç seviyesinden 1302 Dolar  desteği hedeflenebilir.

GCM Menkul Kıymetler ( http://www.gcmforex.com ) Tarafından  Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu: 

1370 seviyesi SATIŞ düşüncesinin devamı için önemli bir bariyer” Uzun bir süredir Altın fiyatlarında aşağı yönlü baskının devam  edeceği konusundaki görüşlerimizi bildirmiş ve yaşanılacak  yükselişlerin satış fırsatı olması gerektiği üzerinde bazı seviyelere  dikkat çekmiştik.

Bu seviyelerden en önemli iki seviye 1432 ve 1375  bariyerleri olarak belirlenmiştir. Altın fiyatları daha önce bu  seviyelere kadar yükselmiş ancak orta ve uzun vadeli satış baskısı  nedeniyle yeniden aşağı yönlü baskıya maruz kalarak 1250 desteğine  kadar geri çekilme gerçekleştirmiştir. Özellikle son dönemde parasal  genişlemenin hala daha devam edeceği, olumsuz tarım dışı istihdam  verisi ve ABD’nin olası operasyon düşünceleri Altın fiyatlarının bazı  yükselişler gerçekleştirmesini sağlamış ve Altın fiyatları 1250  desteğinden toparlanarak 1330 seviyesine kadar yükselmiştir.

Bu  süreçten sonra Altın fiyatlarındaki son seyir nedir diye soracak  olursanız teknik olarak 144 günlük basit hareketli ortalama ve aynı  zamanda da düşüş kanalının üst noktası olarak belirlediğimiz 1370  direncinin önemli olduğunu, bu seviye altında kaldığı müddetçe düşüş  baskısının devam edeceğini ve yeniden 1250 seviyesini test etmesi gerektiğini ifade edebiliriz. Bu düşüncemizin değişebilmesi için ilk  şart 1370 direncinin geçilmesidir. Aksi takdirde beklentimiz hala daha  geçerli olacaktır ve yaşanılacak olası yükselişlerin satış fırsatı  olarak değerlendirilmesi gerektiğini tekrar ifade edebiliriz.

Pivot 1370 Destek: 1300-1275-1250 Direnç 1336-1355-1370