BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,78
ALTIN 2.401,03
HABER /  EKONOMİ

Altın fiyatları için kaçınılmaz son!

Altın fiyatlarındaki yükseliş kısa süreli mi olacak? Altın fiyatları dip yapmadan önceki son yükselişi mi yaşıyor? İşte altın fiyatları için son tahmin.

Abone ol
ABD'li yatırım bankası Morgan Stanley, Fed kararı sonrası altında yaşanan rallinin kısa süreceğini öne sürdü. Fed'in geçtiğimiz haftaki varlık alımına devam kararı öncesinde 1291 dolar olan altın karar sonrasında 1371 dolara kadar çıkmıştı. Altın Fiyatları bu hafta o kadar yüksek olmasa da 1326 dolar ile halen 18 Eylül'deki seviyenin üzerinde bulunuyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU?  
 
'KISA DÖNEMDE OLUMLU ETKİLİYOR'
 
 Morgan Stanley'den Adam Longson, yayımladığı raporda, "Fed'in geri çekilmeyi erteleme kararı altın fiyatlarını kısa dönemde olumlu etkileyecek olsa da bankanın kaçınılmaz sonu ertelediğine inanıyoruz" dedi.

'SENEYE 1200-1350 DOLAR OLUR'
 
 Longson, altının ons fiyatının gelecek yıl 1200-1350 dolar civarında seyredeceği yönündeki öngörülerini koruduklarını ekledi.
 
Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'dan yeni dolar tahmini
 
Denizli'de 'Para Politikaları' konulu konferansta konuşan Merkez Bankası (MB) Başkanı Erdem Başçı 'dan yeni dolar tahmini geldi.
 
'DOLAR SENEYE 1,80'E GİDEBİLİR'
 
MB Başkanı, “MB’nin kura ilişkin görüşünü bir yön duygusu oluşması için paylaşıyoruz. REK’te şu anda 110 çizginin altındayız ve TL aşırı değersiz noktasında ve bu piyasa şartlarında geri döner. Seneye sermaye akımları güçlenirse, dolar/TL 1,80 seviyesine gidebilir, bu olmazsa orta noktalara gelir ki o da 1,92 seviyesidir” dedi.