BIST 10.612
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.429,21
HABER /  GÜNCEL

Altaylı, sorumsuzluğu kabul etti

Altaylı'yı sorumsuz gazeteci olarak niteleyen CNBC-e'nin ekonomi müdürüne cevap. Altaylı, "Sorumsuz olduğunu kabul etti."!

Abone ol Fatih Altaylı'yı ERDEMİR'le ilgili yazısından dolayı sorumsuz olarak gören CNBC-e'nin ekonomi müdürüne cevap gecikmedi. Altaylı, "Ben sorumsuz bir gazeteciyim" isimli yazısında şu cevabı verdi;

Yazı : Fatih Altaylı
Kaynak :
www.hurriyetim.com.tr

GEÇTİĞİMİZ günlerde Türkiye’nin en önemli mal varlıklarından Ereğli Demir Çelik Fabrikaları’nın ‘ucuza’ satılmaması için Başbakan’ı uyaran bir yazı kaleme aldım.

‘Satılmasın’ demiyordum. Sadece ‘Ucuza satılmasın’ diyordum.

Çünkü Ereğli’nin kapasitesi önümüzdeki iki yıl içinde yüzde yüz artacakken, dünya çelik devleri, dünya çelik piyasası bu kadar hareketli değilken Erdemir için yıllar önce belirlenen 2 milyar dolarlık fiyattan bu tesisi ‘kapmak’ istiyorlar.

Konuyla ilgili bakanlar ise 2 milyar doların cazibesine kapılıp, asıl değeri göz önüne almadan bu satıştan yana duruyorlar.

Hal böyle olunca, ben de bu konulardaki hassasiyetini yakından bildiğim Başbakan Erdoğan’ı uyarma ihtiyacı hissettim.

Benim bu uyarıyı yaptığımın ertesi gün, bir gazeteci, CNBC-e isimli kanalın ekonomi müdürü, İMKB’de düzenlenen konferansta eline benim yazıyı alıp, ‘Biz böyle sorumsuz gazetecilik yapmıyoruz’ diyerek bana vermiş veriştirmiş.

Onun sorumsuz gazetecilik dediği şey, bu ülkenin ‘değerli’ mal varlıklarının ucuza peşkeş çekilmesini önlemekse ‘Evet ben sorumsuz gazeteciyim.’

CNBC-e’nin ekonomi müdürü olan bu kardeşime sormak isterim, sorumlu gazetecilik 4 milyar dolarlık bir malın 2 milyar dolara satılmasına ‘Evet’ demek midir!

O yazıda sorumsuzluk olarak nitelenebilecek ne var?

Rakamlar mı yanlış? Değil. Geçen yıl 600 milyon dolar kár eden bir kuruluş 3 yıllık kárı karşılığında satılır mı? Bu mu koskoca kanalın ekonomi müdürünün bilgisi.

Ya da ekonomi servisi müdürü olmak, birtakım ‘finans’ çevrelerine ve çokuluslu şirketlere ‘şirin’ görünmek uğruna memleketin peşkeş çekilmesine göz yummayı mı gerektiriyor.

Bizi ‘sorumsuz gazeteci’ olarak niteleyen bu kardeşim kendini ‘sorumlu’ gazeteci olarak görüyorsa evet ben sorumsuz gazeteciyim.

Ve galiba bu tiplerle ‘sorunlu’ gazeteciyim.