BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Altaylı: Sabah Gazetesi şantajcı

Sabah'ın Halit Cıngıllıoğlu ile uğraştığına dikkat çeken Altaylı, Turgay Ciner’in ayağına basıldı herhalde diye soruyor.

Abone ol Bu meslekte şantajcılar kalamaz

Sabah Gazetesi, kiracısıyla birlikte farklı bir üslüp tutturdu. Şantaj gazeteciliği. Bir süredir, tekerlerine çomak soktuğumdan beri benimle uğraşıyorlardı. Orta üst gelire mensup ailelerin ev sahibi olduğu bir sitede, herkesle aynı fiyata ve peşin para ödeyerek aldığım 150’şer metrekarelik iki ev için bana haber yolladılar.

‘Yazarız ha!’ diye.

‘Yazmazsanız şerefsizsiniz’ diye haber yolladım. Yazdılar. Sanki 15 yıldır basında yöneticilik yapan, televizyon yöneticiliği yapan, köşe yazarlığı yapan, günde 15 saat çalışan bir adamın para kazanıp ev alması anormal bir işmiş gibi.

Bu meslekte 5 yıl kalıp yalı alan, televizyon kanalı alanlar yokmuş gibi. Duyuyorum ki, Sabah Gazetesi’nin yöneticileri aynı üslubu pek çok kişiye uygular olmuşlar.

Bu gazetenin önemli isimleri, Meclis Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu Başkanı Azmi Ateş’e gidip Ciner’in adının bu araştırmadan çıkarılmasını istemişler.

Komisyon için çalışan uzmanlara isimsiz telefonlardan küfür ve tehdit yağmış. Türkiye’nin önemli bir bankasının üst düzey bir yöneticisine, bana yapılan şantajın bir benzeri yapılmış. Ama onun da yanıtı benimki gibi olmuş.

Şimdilerde de, Halit Cıngıllıoğlu’na kafayı takmış vaziyetteler.

Bu haberlerin gündemle bir alakası olmadığı düşünülürse, kimbilir altından hangi olay çıkacak.

Cıngıllıoğlu’nun Turgay Ciner’in ayağına hangi işte bastığını birlikte göreceğiz.