BIST 10.895
DOLAR 32,21
EURO 34,97
ALTIN 2.509,64
HABER /  GÜNCEL

Altan'dan bombardımana devam!...

Ahmet Altan ara vermeden Başbakan Erdoğan'ı topa tutmaya devam ediyor

Abone ol

Taraf Genel Yayın yönetmeni Ahmet Altan Başbakan Erdoğan'ı hız kesmeden bombalamaya devam ediyor. Dün "Yazık sana, şu düştüğün hale bak, milletin yiğidiydin, devletin oyuncağı oldun" diyen Altan, bugün de lafını esirgemedi:

"Erdoğan yuvarlandı kapağını buldu"
Taraf sürmanşatten Yıldıray Oğur'un "Erdoğan yuvarlandı kapağını buldu" başlıklı yazısını sürmanşetine taşıdı. Yazar Oğur, Erdoğan'a bu sözlerle çattı: "35 gencin ölümü karşısında, ordunun arkasında durmanın derdine düşen bu devletçi gaddarlık; 90’lardaki günahları işlerken Çiller’in, “Merve Hanım’ın çocuklarını almak için gittiği okulda küçücük öğrencilerden aldığı dersleri” yazdığı günlerde Ecevit’in, her daim Yılmaz’ın, Demirel’in, bazen arkalarında, bazen önlerinde, ama mutlaka yanlarında, hatta çoğunlukla sırtlarında ve omuzlarında durduğu generallerin arkasında durduğu gibi bugün de Başbakan Erdoğan’ın da arkasında duruyorsa şüphesiz bunda düşünenler için çok ibretler vardır."

"Aslında bir tür sürrealist roman gibi bu macera kendi halkına zulmeden düşmanıyla mücadele ederek hayatına başlayan bir genç adamın, romanın sonunda düşmanına benzemesini izliyoruz."

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'ün dünkü köesinde Erdoğan'ın Uludere'de sergilediği politika için teşekkür etmesi Altan'ı fena kızdırdı. Taraf'ın tepesindeki isim bu birlikteliği "beklenen duruş" olarak niteledi.

DURUŞ İÇİN YOLA ÇIKTIĞINI SANMIŞTIK

Özök'ün Erdoğan’ın Uludere faciasından sonraki duruşunu ve “orduya sahip” çıkışını övmesine tepki gösteren Altan, Erdoğan'ı işte bu sözlerle eleştirdi:

"Tayyip Erdoğan siyasi serüvenine, sonunda Özkök’ün “beklediği duruşu” sergilemek için çıktıysa amacına ulaşmış demektir. Kendisini Ertuğrul Özkök’le aynı “duruşta” buluştuğu için kutlarız.

Biz onun başka bir amaç, başka bir “duruş” için yola çıktığını sanmıştık. Biz sanıyorduk ki; “öldürülen çocuklarla” “öldüren generaller” arasında bir taraf tutması gerektiğinde, Başbakan kendi halkından, milletinden, köylüsünden, çocuğundan yana çıkacak, onlara taraf olacak. Biz sanıyorduk ki; “35 Türk askeri” öldürüldüğünde ne hissediyorsa “35 yoksul Kürt köylüsü” öldürüldüğünde de öyle hissedecek."

DURUŞUNU 6 AY ÖNCE DEĞİŞTİRSEYDİ YÜZDE 50 OY ALIR MIYDI?

Altan yazısına yine Erdoğan'ın çok sık tekrarladığı o sözü hatırlatarak devam etti:

"Herhalde, Başbakan’ın çok övündüğü “yüzde elli oyu” kendisine verenlerin çoğu da öyle sanıyordu. Bilmiyorum, Başbakan Erdoğan seçim meydanlarında açık yüreklilikle “ben altı ay sonra Ertuğrul Özkök’ün beklediği duruşu sergileyeceğim” deseydi aynı oranda oy alır mıydı.

Ertuğrul Özkök dün ne demişti?
"En üzücü olanı, artık Cumhuriyet ordusunu savunmanın bile cesaret kabul edilecek hale gelmiş olmasıydı. Evet, Sayın Başbakan. Doğru olanı yaptınız. Siz ordumuzun arkasında durdunuz; biz de sizin arkanızdayız. Orada kahramanca savaşan subaylarımızı, çocuklarımızı bir avuç aydına, bir avuç ona buna yedirtmeyeceğiz."

Ya seçimlerde gerçek düşüncelerini sakladı ya da seçimlerden sonra “duruşunu” değiştirdi. Çünkü öldürülenlerin ailelerinden bir özrü bile esirgeyen bu Başbakan ile “biz yaratılanı severiz yaratandan ötürü” diyen Başbakan “aynı duruşun” insanları değiller.

Askerle köylüyü ölüm karşısında birbirinden ayırıyorsan, birisi için duyduğun kederi öbürü için duymuyorsan, birisinin acısını içinde hissederken öbürünün ölümüyle ilgili açıklamaya devleti savunarak başlıyorsan, “yaratılanlar” arasında bir ayırım yapıyorsun demektir."

BU MUYDU İSTEDİĞİNİZ

Ahmet Altan, daha sonra AK Parti'ye oy veren milyonlarca insana seslenerek yazısını tamamladı:

"Bu muydu istediğiniz, Başbakanınızın Özkök’ün beklediği duruşu sergilemesi miydi? Eğer öyleyse, o “duruşu” çok önceden sergileyen 28 Şubatçıları, Demirelleri neden bıraktınız da AKP’ye geldiniz?"