BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,96
ALTIN 2.504,41
HABER /  DÜNYA

Alper, F.Bahçe’ye gitmek istediğini söyledi

Alper Potuk’un Fenerbahçe’ye transferiyle ilgili konuşan Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, " Alper ile görüşme yaptım. ‘Ben Fenerbah...

Abone ol

Alper Potuk’un Fenerbahçe’ye transferiyle ilgili konuşan Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, " Alper ile görüşme yaptım. ‘Ben Fenerbahçe’ye gitmek istiyorum başkanım’ dedi" ifadelerini kullandı.
Kulüp yöneticileri ile birlikte Eskişehirspor tesislerinde basın toplantısı düzenleyen Halil Ünal, son dönemde ortaya atılan iddialarla ilgili açıklamada bulunduğu ve 22 Haziran tarihinde yapılacak seçimlerde aday olup olmama konusunda karar vermediğini belirtti. Ligi sekizinci sırada bitirdiklerini hatırlatan Ünal takımın geleceğini planlayarak geldiklerini belirtti. En yetenekli genç oyunculara sahip takımlardan biri olduklarını ifade eden Ünal, “Bu kaos ortamında bu genç oyuncularımızı çok fazla göremedik. Yeni sezonda göreceksiniz ki bu gençleri Türkiye konuşacak. Her başarının temelinde birlik ve beraberlik yatar. Bu sezon bu birlik beraberliği sağladığımızı çok da söylenemez. Suç mutlaka herkeste var. Herkes kendine düşen payı alacaktır. Karşımıza muhalefet olarak çıkan arkadaşları Eskişehirspor’u temsil etme cesareti gösterdikleri için tebrik ediyoruz. Eskişehirspor yönetimi ve şahsım iftiralara muhatap oluyor. Ama sadece bir şeylerine çok kırılıyorum. Maalesef iki futbolcu Diego bir diğeri de Sezgin ile ilgili olarak ’sakın ola kulüp ile sözleşmeni uzatma, biz geldiğimiz zaman sana iki katı para vereceğiz’ demişler. Sen kimin parasını kime veriyorsunuz. Önce istikrar sonra güven diyoruz. Madem bize güvenmiyordunuz da 3.5 yıl bizimle neden yola devam ettiniz” dedi.

"ALPER, FENERBAHÇE’YE GİTMEK İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ"
Alper Potuk transferine de değinen Ünal, “Galatasaray Yönetimi oyuncuya 3 milyon Euro nakit, 2 milyon Euro 1 yıl vadeli, 1 milyon Euro’yu da bonus olarak teklif etmişlerdir. Alper, kendi isteğiyle ayrılmıştır. Biz çok konuşmanın kulübümüze zarar getireceğini düşünürken, reklam derdimiz hiç olmadı. Ben Alper transferi ile her gün basın karşısına çıkabilirdim. ’Ünal Aysal konuşmadı’ haberleri doğru değil. Ben, Türkiye Süper Ligi’nin Kulüpler Birliği Başkanı’yım o arkadaşlar benden söz alıp konuşuyor. Biz oraya gökten zembille gelmedik. Oyla geldim. Ben onların başkanıyım. Kaldı ki, haber mesneti olmayan bir haberdir. Biz Ünal Aysal’la yemek yedik. Galatasaray bizim istediğimiz futbolcuları vermedi. Culio’yu teklif ettiler. Bu görüşmenin ardından Alper ile görüşme yaptım. ‘Ben Fenerbahçe’ye gitmek istiyorum başkanım’ dedi. Ünal Aysal, arabaya kadar uğurladığında, ’Başkan ben senin en son teklifini almaya geldim’ dedim. Bu anlamda son teklifleri buydu. ’Eskişehir’e dönüp, Yönetim Kurulu’nu toplayacağım ve size haber vereceğim’ dedim. Buraya geldik. Fenerbahçe’nin de teklifleri vardı. Takımın teklifi 6 milyon 250 bin Euro peşin para ve Bienvenu ile Orhan’dı. Bizim için önemli olan Bienvenu gibi bir forveti almaktı. Zaten sürekli izlediğimiz bir oyuncuydu. Olaylar tam da benim anlattığım şekilde gelişti" diye konuştu.

"YENİ SEZON İÇİN ÖNLEMLER ALINACAK"
Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Halil Ünal, Spor Toto Süper Lig’de bulunan takımların temsilcileriyle yapacakları toplantıda yeni sezona ilişkin alınacak önlemleri masaya yatıracaklarını da söyledi. Başkan Ünal toplantıda özellikle, yabancı kontenjanı, sahaya altı hakemle çıkılması, yayıncı kuruluşun yaşadığı sıkıntılar, maçların gündüz oynanması ve transfer tarihleri konusunda değerlendirmeler yapacaklarını kaydetti.
(İHA)