BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.512,46
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Alparslan Türkeş'in kızından referandum kararı!

Eskişehir Odunpazarı Kent Konseyi'nin toplantısında konuşan Alparslan Türkeş'in kızı Çağrı Türkeş, referandum kararının "Hayır" olduğunu açıkladı.

Abone ol

Cumhuriyet ve Demokrasi Gönüllüleri ve Odunpazarı Kent Konseyi'nin davetlisi olan Alparslan Türkeş'in kızı Çağrı Türkeş ile beraber gelen Sinan Oğan, Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya katıldı.

MHP'den ihraç edilen Oğan, anayasa referandumunun sonucunu Türk milliyetçilerinin belirleyeceğini öne sürdü. Oğan, "Türk milliyetçileri ayağa kalkıp 'bir dakika kardeşim. Biz bu ülkenin sigortasıyız, her zaman bunu böyle ifade ediyoruz. Bugün sigorta devreye girmiştir ve biz buna hayır diyoruz' diyorlar" şeklinde konuştu.

"ALPARSLAN TÜRKEŞ HAYATTA OLSAYDI..."

Çağrı Türkeş, yaptığı konuşmada referandumda 'hayır' oyu vereceğini açıkladı ve "Geride bıraktığımız 15 senelik zaman zarfında ülkemize pek çok tuzaklar kurulduğuna şahit olduk. Ve Sayın Cumhurbaşkanımız da kendisinin pek çok konuda aldatıldığını söyledi, itiraf etti. Bu son değişiklik teklifi de, son bir aldanmaya kapı açacaktır. Ben bu şekilde nitelendiriyorum. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, Türk Milletinin birliğini tehlikeye sokacak bir teklif olduğunu gördüğüm için 'hayır' diyorum. Ve bu tamamen rahmetli babam Alparslan Türkeş'in ilkelerine karşı bir tekliftir.

O hayatta olsaydı, böyle bir teklifi Milliyetçi Hareket Partisi yöneticilerinin yapması mümkün olmazdı. Milliyetçi Hareket Partisi yöneticilerinin böyle bir teklife öncü olması bundan önceki bütün iddialarını çürütür mahiyette bir davranıştır ve hepimizi çok üzmektedir. Biz ülkemizin selameti için, partimizin ayakta kalabilmesi için gönülden 'hayır ' diyoruz."​