BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.308,38
HABER /  GÜNCEL

Alparslan Kuytul'un eşi Semra Kuytul gözaltına alındı! Sebebi atkısı...

BOLU'daki cezaevinde kalan Furkan Vakfı başkanı Alparslan Kuytul'un eşi Semra Kuytul beraberindeki 4 kadınla birlikte gözaltına alındı. Semra Kuytul ile birlikte 14 kişinin gözaltına alınmasının sebebi boyunlarındaki atkı oldu.

Abone ol

Bugün Alparslan Kuytul için görüş günü olması sebebiyle Bolu'da bulunan Semra Kuytul şok yaşadı. Kocasıyla görüşten çıkan Semra Kuytul gözaltına alındı. 

Semra Kuytul ile birlikte Alparslan Kuytul'un yeğenlerinin de gözaltına alındığı öğrenildi. Toplamda 14 kişinin gözaltına alınmasının sebebinin boyunlarına taktıkları atkı olduğu söyleniyor. Gözaltındakilerin 4'ünün kadın olduğu öğrenildi.

14 kişinin boyunlarındaki "Alparslan Hocam'a Özgürlük" yazılı atkı sebebiyle gözaltına alındıkları öğrenildi. Atkılar "suçu ve suçluyu övmek" olarak nitelendi. 

Semra Kuytul gözaltında önce twitter hesabından eşi ile görüştüğünü belirtip şunları yazdı:
-9. Ayımızda 34. Hafta da birkez daha Bolu'dayım. 242 gündür kıymetli eşime ev sahipliği yapan Bolu cezaevi! Bolu'nun yolları, cezaevinin duvarları dile gelir deseniz inanırım ama memleketimden ses çıkmaz!

-Görüşten çıktık. Sağlığı iyiydi. Herkese selamı var. Size el salladı.. Güzel şeyler söyledi.. #ÖzgürlükYürüyüşleri mizden bahsettim. Mahiyetini tam anlatabildim mi bilmiyorum ama gülümsedi..

Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul, 242 gündür Bolu'daki cezaevinde hapis yatıyor.