BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
HABER /  GÜNCEL

Almanya'nın soykırım kararı ardındaki sinsi gerçek!

ALMANYA Parlementosu'nda 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanıyan kararın ardındaki siyasi gerçeği Tarihçi Prof. İlber Ortaylı yazdı.

Abone ol

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Hürriyet gazetesinde yayınlanan bugünkü köşesinden Almanya'daki soykırım kararını eleştirdi.

Almanya'nın asıl amacının Yahudi Soykırımı'nı normalleştirmek olduğunu yazan İlber Ortaylı, "Yahudilere yapılanların her yerde olduğunu milletlere empoze etmek, aşılamak, böylelikle kendilerini arındırmak istiyorlar" dedi.

Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir'in açıklamalarını da sert dille eleştiren Ortaylı, Özdemir'i birkaç yıl önce 'soykırım' iddialarına karşı söylediği sözlerle vurdu:

 "Birkaç sene evvel tarihin tarihçilere ait olduğunu söylemişti; bugün anlaşılan kariyerinde ayrı bir tırmanma yolu seçmiş."

İlber Ortaylı'nın köşesinden öne çıkan satırlar şöyle:

"Soykırım suçu hem geçmiş hem de gelecek kuşakları kapsayan son derecede yaralayıcı ve damgalayıcı bir suçtur; Türkiye tarihinde hiç kimse bu suçlamayı hak etmiyor. Her boğazlaşma, her etnik çatışma ve karşılıklı katliam (mukatele) ‘genocide-soykırım’ olarak nitelendirilemez.

Reich Almanyası’nın bu özgün (unique) suçu, rastgele dönemleri ve kavimleri nitelendirmek için uygun değil ve insanlığın her kesimini bu suça ortaklıkla itham etmek sağlıklı bir değerlendirme sayılamaz; olsa olsa suçluluk damgasını yayma gayretidir. Almanya’daki tasarıyı destekleyenlere, “Siz kendinize suç ortağı arıyorsunuz” demeli. Almanlar Holokost’u dünyaya yaymak istiyorlar, Yahudilere yapılanların her yerde olduğunu milletlere empoze etmek, aşılamak, böylelikle kendilerini arındırmak istiyorlar.

Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir
Cem Özdemir

Cem Özdemir, birkaç sene evvel tarihin tarihçilere ait olduğunu söylemişti; bugün anlaşılan kariyerinde ayrı bir tırmanma yolu seçmiş. Belli ki Batı toplumuyla bütünleşmek için herkesin kendine göre bir yolu var. Bu nasıl bir soykırım kararı ki iktidar partisinin ve koalisyonunun önde gelen liderleri, üstüne her iki partiden birçok isim oylamaya girmediği halde her iki taraftan da derece derece gürültü koparanlar var. Bu yaklaşımları mantıken tasvip mümkün değil. 

İL İL RAMAZAN İMSAKİYESİ İFTAR VE SAHUR VAKİTLERİ