BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.514,02
HABER /  DÜNYA

Almanya’dan ’kırmızı çizgi’ dğerlendirilmesi

Almanya Dışişleri Bakanı Westerwelle Obama’nın “kırmızı çizgi aşılırsa müdahale ederiz” ifadesinin hatırlatılması üzerine "Spekülasyona gir...

Abone ol

Almanya Dışişleri Bakanı Westerwelle Obama’nın “kırmızı çizgi aşılırsa müdahale ederiz” ifadesinin hatırlatılması üzerine "Spekülasyona girmeden önce gerçek anlamda bir incelemenin mümkün kılınması gerekmektedir" dedi.
Gündemde olan birçok meseleyi görüşmek için Dışişleri Bakanı Davutoğlu’yla bir araya gelen Westerwelle bir basın mensubunun, “Obama’nın çizdiği kırmızı çizgiler geçildi mi? Eğer evetse ABD’den beklentileriniz nedir?” sorusu üzerine, “Spekülasyona girmeden önce gerçek anlamda bir incelemenin mümkün kılınması gerekmektedir” dedi.
Konuyla ilgili konuşma yapılmasından önce ayrıntılı inceleme yapılması gerektiğini belirten Westerwelle, “Ben şunu söylemek istiyorum. Ben olması gereken üzerine herhangi bir spekülasyonda bulunmak istemiyorum. Söz konusu olan iddialar doğru ise bunların doğru olduğu ortaya çıkarsa ve şu anda bu iddialar o kadar ciddi ve o kadar feci ki spekülasyona girmeden önce gerçek anlamda bir incelemenin mümkün kılınması gerekmektedir. Şu anda söylenebilecek budur. Ve sanırım bu durumda yapılması gereken doğru olanda budur” şeklinde konuştu.
(İHA)