BIST 9.965
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.427,43
HABER /  GÜNCEL

Almanya'da bir takımımız olacak!

2006 Dünya Kupası finallerine ay-yıldızlı takımımız katılamıyor ama Turkcell Süper Lig’de futbol yaşantısını sürdüren 13 futbolcu ligimizi temsilen mücadele edecek

Abone ol

Almanya’da düzenlenecek olan 2006 Dünya Kupası finallerine ay-yıldızlı takımımız katılamıyor ama Turkcell Süper Lig’de futbol yaşantısını sürdüren 104 yabancı futbolcudan 13’ü bu en büyük organizasyonda boy gösterecek.

18 takımlı Süper Lig’de 6 takım Dünya Kupası’na futbolcu gönderme gururunu yaşıyor. G.Saray’ın yabancılarından Heinz (Çek Cum.), Tomas (Hırvatistan) ve Sasa İliç (Sırbistan Karadağ) forması giyecek.

F.Bahçe’den ise Gana Milli Takımı’nın kaptanı Appiah, Fransa’nın yıldızı Anelka ve elemelerde Brezilya Milli Takımı’na çağrılan Alex de Souza ülkeleri için mücadele edecek.

Tunus Türkiye’de, Kartal yok

F.Bahçe ve G.Saray Dünya Kupası’nda temsil edilirken, bir diğer büyük Beşiktaş’tan hiçbir futbolcunun Almanya’da olmaması dikkat çekiyor.

Anadolu takımlarından Trabzonspor, Tomas Jun (Çek Cum.) ve Szymkowiak (Polonya) ile turnuvaya katılırken, Kayseri Erciyessporlu Khaled Fadhel (Tunus) ve Riadh Bouazizi (Tunus) için ter dökecekler.

Samsunsporlu Kais Ghodbane ile Anis Ayari de Tunus’un başarısı için çalışacak diğer futbolcular. Ankaraspor’un başarılı Sırp kalecisi Dragoslav Jevriç ise Sırbistan Karadağ’ın Dünya Kupası’ndaki en büyük kozu olacak.