BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,86
ALTIN 2.385,02
HABER /  DÜNYA

Almanya yabancıları tartışıyor

Alman Stern dergisinde, uyum konusu ve Almanya'da uyum tartışmalarına bir makale ile katıldı.

Abone ol

 
Dergide, ''Almanca Konuşulacak'' başlığıyla yayımlanan makalede, Almanya'da 82 milyon kişinin yaşadığı ve bunlardan 6.7 milyonunun yabancı olduğu belirtilerek, Türklerin 1.7 milyonla en büyük yabancı nüfusunu oluşturduğu açıklandı.


İktidardaki Hıristiyan Demokratların uyum konusunda yıllardır sürdürdükleri sessizliği bozdukları ve Başbakan Angela Merkel'in uyumdan sorumlu bir bakan atadığı belirtilen haberde, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nde de ilk kez uyumla ilgili bir bakanın atandığı vurgulandı.
   
Alman okullarındaki öğrencilerin yüzde 30'unun göçmen kökenli ailelerden geldiği belirtilen haberde, 2003 yılında 80 bin yabancı öğrencinin yüzde 20'sinin diploma almadan okulların terk ettikleri  kaydedildi.
   
Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Böhmer'in ''Bizde uzun süre yaşayanları ülkemize, hukuk düzenimize, değerlerimize ve tarihimize evet demeye çağırmalıyız'' sözlerine yer verilirken, İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble'nin uyum konusunda ''teşvik ve talep'' ilkesini belirlediği ifade edildi.
   
Almanya'daki birçok politikacının da özellikle yabancı
öğrencilerin Almanca öğrenmeleri için çeşitli kurslar ve projelerin yapılmasını istediği vurgulandı.