BIST 10.093
DOLAR 32,38
EURO 34,68
ALTIN 2.399,11
HABER /  DÜNYA

Almanya ülkedeki şiddeti tartışıyor

Alman bakan, ülkedeki göçmen aileler arasındaki şiddetin nedenini ülkede artan dindarlığın olabileceğini söyledi.

Abone ol

Almanya Aile Bakanı Kristina Schröder, ülkede yaşayan göçmen gençlerin, İslami dindarlıklarının ve ''erkeklik'' anlayışlarının artmasıyla şiddeti meşrulaştırmaları arasında bir ilişkinin olabileceğini söyledi.

Bakan Schröder, bugün Berlin'de göçmen gençler arasındaki şiddet eğilimi ile ilgili olarak yapılan iki araştırmanın sonuçlarını açıklarken ''İslami dindarlığın ve 'erkeklik' anlayışına gösterilen tasdikin artmasıyla şiddetin meşrulaştırılması arasında bir ilişki var gibi görünüyor'' şeklinde konuştu.

Schröder, göçmen gençler arasındaki şiddetin azaltılması için Alman okullarında İslam dersi verilmesini önererek, öğretmenlerin Almanya'da eğitilmesini ve derslerin okul denetimi altında tutulmasını istedi.

Şiddetin sosyal nedenlerinin de araştırılması gerektiğini ifade eden Schröder, araştırma çalışmalarına velilerin de bir şekilde dahil edilmesi gerektiğini kaydetti.

Schröder tarafından araştırmalardan birini yapmakla görevlendirilen eğitim uzmanı Ahmet Toprak ise dindarlıkla şiddet arasında bir ilişki olduğunu ispatlayacak rakamlara sahip olmadıklarını söyledi.

Göçmen gençlerin tutumlarına yer verilen araştırmalarda şiddete eğilimli gençler ile ilgili somut rakamlar yer almıyor.