BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.412,71
HABER /  GÜNCEL

Almanya 5 Libyalı diplomatı sınırdışı etti

Almanya, diplomatik statüleri ile bağdaşmayan faaliyetlerde bulundukları gerekçesiyle beş Libyalı diplomatı sınırdışı etti.

Abone ol

Almanya, ülkedeki Libya vatandaşlarına baskı uyguladıkları gerekçesiyle beş Libyalı diplomatı sınırdışı ettiğini açıkladı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Andreas Peschke, Libya büyükelçisinin bakanlığa çağrıldığını ve bu beş diplomatın yedi gün içinde ülkeyi terketmesinin istendiğini söyledi.

Almanya'nın bu kararı, NATO dışişleri bakanları toplantısının öncesine rastlıyor.

Almanya, sivilleri Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı güçlerden korumak için yürütülen NATO öncülüğündeki operasyona çok riskli olduğu gerekçesiyle katılmıyor.

Bu tür sınırdışı olayları ender

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Peschke, sınırdışı edilen Libyalı diplomatların faaliyetleri ile ilgili bilgi vermedi, ancak "diplomatik statüleri ile bağdaşmadığını" söylemekle yetindi.

Peschke, "Şu aşamada daha fazla ayrıntı veremeyiz. Ancak bu konuyu ilgili Alman yetkililerle çok dikkatli bir şekilde değerlendirdiğimizi ve elimizde bu diplomatların diplomatik görevlerine tesr düşen davranışlarda bulunduklarına dair kanıt bulunduğunu söyleyebilirim" dedi.

Bu tür sınırdışı etme olaylarının son derece ender olduğunu da ekleyen Peschke, "Böyle büyük bir grubun aynı anda sınırdışı edilmesi daha da ender. Geçmişte bir örneği olduğunu sanmıyorum" şeklinde konuştu.