BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Almanların kupa sevinci

2011 Bayanlar Dünya Kupası finalleri Almanya'da yapılacak

Abone ol

Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble, 2011 yılında Almanya'nın Bayanlar Dünya Kupası'nı düzenleyecek olmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Spordan da sorumlu bakan olan Wolfgang Schaeuble, yaptığı yazılı açıklamada, FIFA İcra Komitesi'nin kararının, Almanya Bayan Milli Takımı'nın Çin Halk Cumhuriyeti'nde Dünya Şampiyonu olmasından sonra ikinci mutlu haber olduğunu bildirdi.

Schaeuble, ''FIFA İcra Komitesi'ne, yenilenen güvenden dolayı teşekkür ederim. Almanya'da 4 yıl sonra yine neşeli ve başarılı bir Dünya Kupası düzenlenecek. Tüm dünyayı bir kez daha dostlara konuk olmaya çağırıyor ve birlikte bayanlar futbolunu dünya çapında güçlendirmek istiyoruz'' dedi.

Bu konuda Almanya Futbol Federasyonu'nun da (DFB) mükemmel bir sunum yaptığını kaydederek, DFB Başkanı Theo Zwanziger ve diğer DFB yetkililerine teşekkür eden Schaeuble, ikna edici güvenceleriyle Almanya hükümetinin de bu başarıya katkı sağladığını anlattı.

Schaeuble, açıklamasında, ''2006 yılındaki yaz masalından sonra şimdi 2011'in heyecanı başladı. 2011 Dünya Kupası ve kendi ülkemizde unvanımızı savunmak için hazırız'' diye konuştu.