BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Alman Ordusu Neo Nazileri eğitti

Türklerin katledildiği Alman Ergenekonu skandalı orduya da sıçradı.

Abone ol

‘Alman Ergenekonu’ olarak nitelendirilen skandal büyüyor. Alman ordusu ‘Bundeswehr’in alt kuruluşunun, Neo Nazilerin üye olduğu aşırı sağcı NPD mensuplarına silahlı eğitim verdiği ortaya çıktı.

Alman ordusunun kurduğu ‘Yedekler Topluluğu’ adlı “paramiliter” kuruluşun Naziler’in üye olduğu aşırı sağcı parti NPD mensuplarına silah eğitimi verdiği bildirildi. Alman basını olayı “Üniformadaki kahverengi leke” başlığıyla duyurdu. Hitler’in Kahverengi gömlekli milislerine atıf yapıldı.

TERÖRİSTLERİ EĞİTEN KURULUŞ SAVUNMA BAKANLIĞI'NA BAĞLI 

122 bin üyeli, aralarında muvazzaf generallerin de bulunduğu ve Savunma Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan kuruluşun, Türk cinayetlerine adı karışan Neo Nazi teröristlerin üyesi olduğu NPD’nin yöneticilerine silah eğitimi verdiği tespit edildi. Alman kamuoyunu sarsan skandal, NPD’nin yazışmalarının incelenmesinden sonra ortaya çıktı.

ORDUDAN DESTEK 

Almanya Yedekler Topluluğu’nun asbaşkanı Michael Sauer de, olayın basına yansımasının ardından, devletten yıllık 16 milyon Euro ödenek aldıklarını ve NPD üyelerine silah eğitim verdiklerini kabul etti. Çoğunluğu emekli olmuş askerlerden oluşan kuruluşun aynı zamanda dolaylı yollardan silah temin ettiği belirlendi. Öte yandan Alman ordusunun askeri hizmeti bitmiş araçları da Neo Nazi örgütün hizmetine verdiği ortaya çıktı.

İSTİSNA AÇIKLAMASI

Neo Nazi teröristlerin Alman ordusu tarafından eğitildiğinin ortaya çıkmasının ardından Almanya Savunma Bakanı Thomas de Maizie’ne ‘istinsa bir durum’ ifadesini kullandı. Bakanın şoke eden ifadesi şaşkınlıkla karşılandı. Naziler’in 1995 yılında Hamburg’ta ‘Komuta Kurmay Derneği’nde brifing verdiği de belirlenirken, tüm bu skandallara ilişkin muhalefetin soruşturma istediği de ortaya çıktı.

İLLEGAL DEPO 

Yedekler Topluluğu, eğitim verdiği sivillere kendi üniformalarını giydirdiği bildirildi. Star'ın haberine göre, Bavyera eyaletinde bir kışlada illegal silah deposu ile Nazi eşyaları bulundu. Alman ordusu tarafından askeri hizmeti bitmiş araçların da Neo Naziler’in hizmetine verildiği ortaya çıktı.