BIST 9.719
DOLAR 32,54
EURO 34,82
ALTIN 2.429,37
HABER /  GÜNCEL

Alman istihbaratının PKK ile hazırladığı 'Yol Haritası' bomba

Alman İstihbarat Servisi BND ile terör örgütü PKK yol haritası hazırladı. Bomba gelişmeyi HDP içinde önemli bir üst düzey kaynak verdi.

Abone ol

Almanya ile Türkiye arasında İncirlik krizi buzdağının görünen kısmıymış meğer. FETÖ ve PKK'ya kucak açan Almanya, ilişikileri iyice gerecek bir adım daha attı.

Haritaların değiştirilmek istendiği Suriye ve Irak'ta, Almanya da topa hızlı girdi. Süper güçlerin Ortadoğu'ya şekil verme sevdasına Almanya da katılmış görünüyor.

FETÖ'ye "sivil cemaat" diyen ve 15 temmuz darbe girişiminden FETÖ'nün sorumlu olduğundan şüphe duyduğunu söyleyen BND'nin son faaliyeti ortalığı karıştıracak.

Çarpıcı gelişmeyi Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet Takan, bugünkü köşesinde duyurdu. Takan, HDP'de yaşanan eş başkan krizinin perde arkasını ve PKK'nın Almanya yaptığı açık işbirliğini, HDP'li üst düzey bir isme dayandırıyor. İşte o yazının ilgili bölümü:

KERESTECİOĞLU'NUN BRÜKSEL ZİYARETİ

"HDP yeni eş genel başkanının seçildiği olağanüstü kongre öncesinde genel beklenti, Filiz Kerestecioğlu'nun bu göreve getirileceği yönündeydi. Ancak araya bazı pürüzler (!) girdi. HDP kulislerinden ulaştığımız bilgilere göre; HDP yeni eş genel başkanı Serpil Kemalbay 12 Eylül öncesinde aşırı sol "Kıvılcım" hareketinin içinden geliyor. "Kıvılcım" hareketi terör örgütü PKK ile barışık ve ona sempati ile bakan bir yapılanma. HDP içerisinde ise PKK ile mesafe koyup koymama tartışmaları hâlâ devam ediyor. Yeni süreçte yaşanacak sıkıntıların başında bu geliyor. Öte yandan Filiz Kerestecioğlu'nun eş genel başkanlığı kabul etmemesinin altında Brüksel ziyareti yatıyor. HDP kulislerinde konuşulanlara göre; Brüksel'e Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi toplantısına gittiği zaman Kerestecioğlu, terör örgütünün Avrupa sorumlularından Zübeyir Aydar ile görüştü. "Açılım" konusunda fikirlerini karşılıklı olarak tartıştılar. Kerestecioğlu, yakın çevresine, yeni çözüm sürecinde Almanya'nın da işin içine girmeye çalıştığını görünce eş genel başkanlıktan vazgeçtiğini söyledi.

PKK VE BND'DEN FEDERASYON HEDEFİ

HDP içinde önemli bir üst düzey kaynaktan, anlattıklarına tırnak içinde aynen yer veriyorum; 

"Yeni çözüm sürecinde PKK/KCK'nın yeni yol haritası var. Yeni yol haritasında Alman istihbarat servisi BND ile ortak sonuç bildirisi hazırlanmış durumda. Ayrıca bir çalışma raporu da bulunuyor. Ortak sonuç bildirisinin sonunda Türkiye'ye bağlı ama bu kapsamda federasyon referandumu var.

HDP'DE SOSYALİST KANAT FEDERASYONA SICAK DEĞİL

Kerestecioğlu, federasyon fikrine karşı çıktı. Kerestecioğlu ve sosyalist kanat federasyon fikrine sıcak bakmıyor. Tam tersine yerel yönetimlerin güçlendirilmesi fikrinden yana. Üniter yapı içinde kalınmasından yana tavır koyuyorlar. Bu nedenle ciddi bir sorun çıktı. BND'nin işin içinde olması ciddi bir sıkıntı yarattı. Kerestecioğlu, Zübeyir Aydar ile görüşmeye gittiğinde Alman istihbarat servisinin işin içinde olduğunu öğrenince şaşırdı ve bütün düşünceleri değişti. Dolayısıyla şimdilik ciddi bir kafa karışıklığı ortaya çıktı. Almanya, çözüm süreci kapsamında direkt olarak işin içinde olmak istiyor, bu da hem sarayı hem de HDP'nin sosyalist kanadını ciddi şekilde rahatsız etti. Buna nasıl bir çözüm bulunulacağı ise şu anda bilinmiyor. Avrupa kanadının ciddi bir biçimde çözüm sürecine müdahale etmek istemesi şimdilik süreç konusunda en büyük açmaz durumunda."

TOST MU OLURUZ?

NATO'nun PKK/YPG'ye attığı büyük destekten sonra önümüze sürülen yemlere karşı çok dikkatli olmalıyız. Acaba Türkiye, nereye doğru zorlanacak; İngiltere-ABD'nin PKK/YPG'si ile mi, yoksa Avrupa-Almanya'nın PKK/YPG'si ile yeni bir sürece mi?.. Yoksa, ikisinin arasında tost mu oluruz?...