BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,09
ALTIN 2.308,88
HABER /  GÜNCEL

Ali Türkşen kimdir Meclis'e girdi mi 27. dönem milletvekili isimleri

Ali Türkşen kimdir, aslen nereli, Meclis'e girdi mi ve Ali Türkşen milletvekili oldu mu? Türkiye 24 Haziran'da rekor bir katılımla sandık başına gitti ve seçimini yaptı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin birlikte yapıldığı 24 Haziran seçimlerini AK Parti ve Erdoğan açık ara önde aldı. Peki çok konuşulan fakat Meclis'e giremeyen isimler kimler oldu?

Abone ol

Ali Türkşen kimdir, aslen nereli ve Ali Türkşen Meclis'e girdi mi milletvekili oldu mu soruları çok konuşulanlar arasına girdi. Türkiye yüzde 90 bir katılımla 24 Haziran'da sandık başına gitti. İttifak sistemi ile ilk kez girilen seçimde birçok tanınan sima milletvekili olurken, birçok tanınan kişi de Meclis dışında kaldı.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin birlikte yapıldığı 24 Haziran seçimleri, yüzde 90'a yaklaşan rekor bir katılımla yapıldı. Sandıkların tamamının açılmasıyla parlamentoya giren isimler de netleşmeye başladı.

 İttifak sistemi ile ilk kez girilen seçimde birçok tanınan sima milletvekili olurken, birçok tanınan kişi de Meclis dışında kaldı.

Eski SAT Komandosu Kurmay Albay Ali Türkşen İYİ Parti'den aday olmuştu. Türkşen Kocaeli'den aday gösterilmişti.

ALİ TÜRKŞEN KİMDİR: 1965 Mustafakemalpaşa-Bursa doğumlu olan Ali Türkşen, 1987 senesinde Deniz Harp Okulundan Makine Mühendisliği denkliği ile mezun oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde 2015 yılına kadar devam eden kariyerinin önemli bir bölümünde SAT Komandosu olarak görev yapan Türkşen, bu süreçte 1993 yılında gerçekleştirilen Lucky-S uyuşturucu gemisinin 14,5 ton uyuşturucu yüküyle ele geçirilmesinde ve 1996 yılında Türkiye ve Yunanistan'ı savaşın eşiğine getiren Kardak Krizi sırasında SAT Komando Tim Komutanı olarak görev aldı.

SAT Komando kariyeri kapsamında hem açık hem kapalı devre dalış cihazlarıyla dalış, serbest paraşüt, atış, hayatı idame, küçük birlik harekatı, kapalı mahal harekatı ve yakın dövüş gibi konularda uzmanlaşan Türkşen, takım ruhunun ne anlama geldiğini en iyi bilenlerle bir arada bulunma şansını yakaladı.

Aikido'yu bir hayat felsefesi olarak seçen, 2. Dan siyah kuşak sahibi Türkşen, 2001 yılında çıktığı bu yolda kendisiyle, çevresiyle ve evrensel enerjiyle uyum içinde yaşamaya özen gösteriyor.

O isimlerden bazıları şöyle:

"Hayata Dönüş" adı altında cezaevilerine yapılan operasyonda kolunu kaybeden ve OHAL KHK'sı ile işinden olan HDP Ankara 3. Bölge 1. Sıra adayı Veli Saçılık parlamento dışı kaldı.

* AK Parti'nin kurucuları arasında yer alan İstanbul 2. Bölge 16. sıra adayı, Yeni Şafak yazarı Ayşe Böhürler de Meclis'e giremedi.

* MHP'den Ankara Milletvekili adayı, güvenlik uzmanı Abdullah Ağar da Meclis'e giremeyen bir diğer isim oldu.

* Gazinocular kralı Fahrettin Aslan'ın oğlu oyuncu Mehmet Aslan İYİ Parti'den milletvekili adayı gösterildi. Aslan da seçilemeyenler arasında. Aslan daha önce de MHP'den aday gösterilmişti.

* Veli Oğuzhan Öztürk MHP tarafından aday gösterildi. Öztürk, 18 yaşında aday gösterilen sayılı kişiler arasında yer alıyordu. Öztürk de seçilemedi.

* İyi Parti'den İzmir 1. bölge 3. sıradan milletvekili adayı olan gazeteci Mehmet Tezkan da parlamento dışı kalan isimler arasında yer aldı.

18 yaşındaki adaylar parlamento dışı

* Irmak Neriman Nebioğlu 1998 doğumlu CHP'den İstanbul 3. bölge milletvekili adayı gösterildi, seçilemedi.

* Elif Nur Bayram 18 yaşında Kocaeli'den aday gösterildi. Bayram seçilse en genç vekillerden biri olacaktı. Bayram Meclis'e giremedi.

* Merve Asa İYİ Parti'den Bursa 2. Bölge 10. sıradan aday oldu. Asa, 18 yaşında aday olabilme şartının getirilmesi ile en genç vekil olma şansına sahipti. Seçilemedi.

* İsmail Hakkı Gül - CHP Antalya Milletvekili adayı. Hakkı Gül seçilse Meclis'te en genç milletvekili olacaktı.