BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Ali Babacan'dan Tanrıkulu'na yanıt!

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun önergesini yanıtlayan Babacan, üst kurullarda çalışan personel sayısını da ortaya koydu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Hazine, Merkez Bankası, BDDK, SPK, TMSF gibi ekonomiye yön veren kurumlarda 7 bin 511 personelin çalıştığını açıkladı.

Babacan, kendi sorumluluğunda bulunan beş kurumda çalışanların sayısını tek tek açıkladı. Babacan’ın verdiği bilgiye göre BDDK’da 557 kişi istihdam ediliyor. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun önergesini yanıtlayan Babacan, üst kurullarda çalışan personel sayısını da ortaya koydu. Babacan, TMSF’de kadro karşılığı sözleşmeli olarak 315, idari hizmet sözleşmeli olarak da 69 olmak üzere 384 personel çalıştığını kaydetti. SPK’da 558 personelin görev yaptığını belirten Babacan, “Hazine merkez teşkilatında bin 410 kişi, Merkez Bankası’nda 4 bin 602 kişi çalışıyor” dedi.

Sezgin Tanrıkulu şu soruları sormuştu:

Sorumluluğunuzdaki kamu kurumlarında görev alan kamu çalışanlarının sayısı nedir?

Sermaye Piyasası Kurulumda 09.04.2013 tarihi itibariyle toplam 558 personel çalışmaktadır.

Sorumluluğunuzdaki kamu kurumlarında görev alan kamu çalışanlarından sendika üyesi çalışanların sayısı nedir? Hangi sendikalara üyelerdir ve üye sayısına göre sendikalıların oranı nedir?

Sermaye Piyasası Kurulu'nda Türk Büro-Sen üyesi olan 33 sendikalı çalışan mevcuttur. Kurul çalışanlarının üye olduğu başka sendika bulunmamaktadır.

Sorumluluğunuzdaki kamu kurumlanna bağlı kamu çalışanlarından son 1 yıl içinde sendika değiştiren çalışan sayısı nedir? Hangi sendikalar arasında geçiş olmuştur?

Sermaye Piyasası Kurulu'nda sendika değiştiren personel bulunmamaktadır.

Sorumluluğunuzdaki kamu kurumlanna bağlı kamu çalışanlarından müdür, müdür yardımcısı, daire başkanı ve diğer yöneticilerin üye oldukları sendikalar hangileridir?

Sermaye Piyasası Kurulu'nda yönetici düzeyinde iki adet müdür yardımcısı Türk Büro-Sen üyesidir. Başka sendikalara üye yönetici düzeyinde çalışan bulunmamaktadır.

Sorumluluğunuzdaki kamu kurumlanna bağlı kamu çalışanlannın sendika değiştirmeleri için sözlü ve yazılı emir verilmiş midir?

Sermaye Piyasası Kurulu'nda sendika değiştiren personel bulunmadığından, cevaba esas teşkil edecek herhangi bir bilgi de bulunmamaktadır.