BIST 10.617
DOLAR 32,25
EURO 35,04
ALTIN 2.490,87
HABER /  SPOR

Alexin sakatlığı Daumu şok etti

Fenerahçe'de yüzler gülüyor. Ancak Alex'in zamansız sakatlığı Alman hocanın canını sıktı..

Abone ol

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, şampiyonluk yarışında sadece Galatasaray'la çekişmeyeceklerini belirterek, şampiyon olacak takımın Fenerbahçe'den daha iyi olması gerektiğini söyledi.

Daum Alex'in sakatlığının ciddi olduğunu belirtti. Apayrı iki yarı oynadıklarını anlatarak, Alex'in sakatlanarak çıkmasının takımı şok ettiğini itiraf etti.

Fenerbahçe'nin Sivasspor'u 3-0 yendiği maçın ardından açıklamalarda bulunan teknik direktör Christoph Daum, bir soru üzerine, "Her takıma saygımız var. Şampiyonluk sadece Galatasaray ve Fenerbahçe arasında olmayacak. Biz maç maç düşünüyoruz. Turkcell Süper Lig'de ikinci maçımızı kazandık. Farklı şeyler de düşünüyoruz. Şampiyon olacak takım Fenerbahçe'den daha iyi olmalı." ifadelerini kullandı.

İKİNCİ YARIDA TAKTİK DEĞİŞİKLİKLER 

Brezilyalı oyuncunun çıkmasıyla ritim yakalayamadıklarını dile getiren Christoph Daum, "İkinci yarı taktik değişiklik yaparak kanatları iyi kullandık. Deivid'i ikinci forvet olarak denedik. Emre de Alex'in yerinde oynadı. Kazım'ı ve Andre'yi de devreye soktuk. Bunun da neticesini aldık." ifadelerini kullandı.

Gökhan Gönül'ün performansını da öven Daum, sol çizgide oynayan Roberto Carlos'un ise zamana ihtiyacı olduğunu belirtti. Gökhan'ın sağ kanatta çok iyi işler yaptığını kaydeden Alman teknik adam, "Roberto Carlos'un zamana ihtiyacı var; bu da normal, sakatlıktan yeni çıktı. Buna rağmen değerli bir futbolcu." dedi.

KALECİ VOLKAN'A ÖZEL TEBRİK

Daum, 0-0 devam eden karşılaşmada Kamanan'ın volesini kornere çelmesiyle ilgili olarak da kaleci Volkan'ı özel olarak tebrik etti. Volkan'ı özellikle tebrik etmek istediğini söyleyen Daum, "Karşılaşma 0-0'ken çok iyi bir kurtarışla bizi yenik duruma düşmekten kurtardı." şeklinde konuştu.

Sivasspor'un da iyi mücadele ettiğini kabul eden Daum, "Diğer takımlar Sivas'a karşı sorun yaşayacak." ifadelerini kullandı.

ALEX, FC SİON MAÇINDA YOK

Karşılaşmanın 8. dakikasında sakatlanarak oyundan çıkan kaptan Alex'in UEFA Avrupa Lig'i play-off turu ilk maçında FC Sion'a karşı forma giyemeyeceğini belirten Daum, "Alex'in durumu ciddi. Maalesef, FC Sion maçında oynayamayacak. Sakatlığı daha da uzayacak." şeklinde konuştu.