BIST 9.680
DOLAR 32,45
EURO 34,48
ALTIN 2.473,55
HABER /  GÜNCEL

Aleviler o CHP'li vekile fena öfkeli

CHP'li vekilin Türkiye'ye uyuşturucu merkezi diye tanıttığı Zeytinköy semti sakinleri ikiye bölünmüş şurumda.

Abone ol

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan'ın elinde uyuşturucu ile TBMM basın toplantısı yapıp, 'Polisin bile giremediği mahalle' diye adlandırdığı Zeytinköy Semti, açıklamaların ardından ikiye bölündü.

Yeşildere Mahallesi sakinleri açıklamalar tepki gösterirken, bazı semt sakinleri ise Sapan'a konuyu gündeme taşıdığı için teşekkür edip, uyuşturucu sorunun çözülmesini istedi.

Turizmin başkenti Antalya'da çoğu hazine arazisi üzerine kaçak gecekondu olarak kurulan Yeşildere Mahallesi, yada tanınan adıyla Zeytinköy olan bölge, CHP'li Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan'ın, bölgeden toplam 210 lira vererek uyuştucu alması ve bu uyuşturucuyla TBMM'de basın toplantısı düzenlemesiyle tekrar gündeme geldi.

ÇOĞUNLUKLA ALEVİLER YAŞIYOR

Yeşildere mahallesi sakinleri, isimlerinin "Uyuşturucu satılan bölge' olmasından rahatsız. Semt sakinleri, alevilerin yaşadığı mahalle için Sapan'ın, 'Tenekeli mahalle' sözüne de öfkeli.

POLİS 4 bin 214 OPERASYON YAPTI

Yeşildere Mahallesi, narkotik timleri, özel hareket polisleri ve helikopterlerin şafak baskınları ile gündeme sık sık gelen bölge. Antalya Emniyet Müdürlüğü, son 11 yılda bölgeye 4 bin 214 operasyon düzenledi. Neredeyse ayda 4 kez operasyonun yapıldığı Yeşildere Mahallesi'nde bu süre içerisinde 7 bin 424 kişi gözaltına alınırken, 2 bin 238 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Son 11 yıl içinde düzenlenen operasyonlar 2 bin 840 kilo esrar, morfin, kokain, Afyon sakızı ve uyuşturucu hap ele geçirildi. Antalya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubesi ekipleri bölgedeki sokak satıcılarına aman vermezken, Toplum Destekli Polislik Hizmetleri kapsamında, Yeşildere Mahallesi'nde özellikle gençlere ve çocuklara uyuşturucu kullanımının zararlarını anlatıyor. 

MUHTAR SAPAN'A TEPKİLİ

Yeşildere Mahallesi Muhtarı Halil Dikme, CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan'a tepkili. Mahallenin hazine arazisi üzerine kurulu olduğunu, bin 700 hanede yaklaşık 4 bin nüfusun bulunduğunu söyledi. 'Tenekeli mahalle' sözünün kendilerini rencide ettiğini söyleyen muhtar Dikme, uyuşturucu trafiğini de kabul ediyor. Muhtar Dikme, "Bu benzetme ismimizi lekeliyor. Vatandaşlarımız çok tepkili. Uyuşturucu trafiği var ama milletvekilinin söylediği gibi değil. Polis giremiyor diye birşey yok. Emniyet içimizde. Son günlerde 1300'e yakın bir operasyon yapıldığı 282 kişi cezaevinde. Polis girmemiş olmasa bu sonuçlar elde edilmez. Uyuşturucu satıcı yüzde 10'lar seviyesine düştü ve bunu bitirmek üzereyiz" dedi. Mahallenin geçim kaynağının gündelikçilik, ev işleri, sera, temizlik şirketlerinde çalıştığını vurgulayan Dikme, Sapan'ın mahallenin ismini kötü çıkardığını ileri sürerken, CHP'li milletvekili Sapan'ı mahalleye almayacaklarını söyledi. Mahalle sakinleri de Sapan'ın seçimlerden önce birkaç kez mahalleye geldiğini, düğünlere katıldığını belirterek, "Amacını anlamayamadık" diye konuştu.

KARDEŞİNİN KOLLARINI GÖSTERDİ

Mahallede 8 yıldır bakkalık yaptığını söyleyen Ali Dikmen ise bölgedeki uyuşturucu trafiğinden rahatsız. Kardeşi T.D.'nin morfin iğnesiyle kararan kollarını gösteren Dikmen, "Kardeşimi 5 yıldır İstanbul, İzmir, Manisa, Kıbrıs'a dahi tedaviye gönderdim. CHP Milletveli Sapan'ı gönülden destekliyorum, teşekkür ediyorum. Bu mahallede yaşananlar gerçektir" dedi. Kardeşinin arkadaş kurbanı olduğunu söyleyen Ali Dikmen, "Mahallede herkes satıcı, o geliş gidişlerde alışmış. Şu hale bakın" diye konuştu. Dikmen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da seslenip, "Bu mahalleyi temizleyin" diye konuştu. Dikmen, mahallenin yüzde 25'nin temiz, geri kalanında uyuşturucu satışı işini yaptığını söyledi. Dikmen, işsizlik yüzünden bu işin yapıldığını savundu.