BIST 10.400
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.399,14
HABER /  GÜNCEL

Aleviler Esad'ı aklıyor iması çıldırttı

CNN Türk ekranlarında yayınlanan "4 Bir Taraf" adlı programa Suriye ve mezhep tartışması damgasını vurdu.

Abone ol

CNN Türk ekranlarında yayınlanan "4 Bir Taraf" adlı programa Suriye ve mezhep tartışması damgasını vurdu. Nazlı Ilıcak, Altan Öymen, Enver Aysever ve Nagehan Alçı'dan oluşan program ilk oturumda hayli sert bir tartışmayla sarsıldı.

Gazeteciler.com sitesinde yer alan haberde polemik Nagehan Alçı ile Enver Aysever arasında yaşandı. Dış politika kapsamında Suriye ile yaşanan gerilimi yorumlayan Enver Aysever 'Suriye ile savaşa girmek Türkiye'nin çıkarına değildir' deyince araya giren Nagehan Alçı'nın sözleri tartışmanı fitilini ateşledi.

MEZHEPSEL YAKINLIK

Aysever'in Alevi kimliğine göndermede bulunan Nagehan Alçı, Esad'ın da Nusayri mezhebinden olduğunu hatırlattı. Beşar Esad ile Aysever arasındaki mezhepsel yakınlığı işaret etti.

BU NEFRET SUÇU

Neye uğradığını şaşıran Enver Aysever ise hayli sert bir tepki göstererek 'bu yaptığın insanlık suçudur, nefret suçudur, bu söyediğin suçtur' sözleriyle karşılık verdi.

Nagehan Alçı: Senin Beşar Esad'a neden böyle yakınlık duyduğunu biliyorum...

Enver Aysever: Söyle o zaman nedenini...

Nagehan Alçı: Nusayri kökenli olduğun için Esad'a yakınlık duyuyorsun ve burada psikolojik olarak O'nu aklama gereği hissediyorsun....

Enver Aysever: Şu anda yaptığın şey insan hakları suçu. Nefret suçu işliyorsun şu anda. Böyle bir tarif olabilir mi? Bu bir insan hakları suçudur. İşte senin kafa Kürt meselesinde de böyle... Sen şu anda hem ayıp ettin, hem itham ettin, hem ideolojik bir tartışmayı farklı bir noktaya getirdin. Çok ayıp bir şey, bilmediğin konularda konuşuyorsun. Bu bir insanlık suçu, nefret suçu olduğu kadar ırkçı bir yaklaşım. Benim inancımı nereden biliyorsun? Bu ırkçılıktır, bunu bil, anket yapalım.