BIST 10.063
DOLAR 32,38
EURO 34,66
ALTIN 2.392,56
HABER /  GÜNCEL

Alevi dedesinin üzerine yürüdüler

Eskişehir'de, dün akşam saatlerinde, Malatya'da Alevilere yönelik saldırıyı protesto sırasında ilginç olaylar yaşandı.

Abone ol

Eylem sırasında önce polisle grup, ardından grubun kendi içerisinde gerginlik yaşandı. Bazı grup üyeleri birbirlerinin üzerine yürüdü.

Hacı Bektaşi Veli Vakfı Başkanı İrfan Çetinkaya, Malatya'da Alevilere yönelik saldırıyı protesto için Eskişehir'de düzenlenen eylemde grubu provokatörler konusunda uyardı.

Çetinkaya, "İçimizde tanımadığımız, bilmediğimiz, daha önce hiç görmediğimiz bazıları var. Bunlar provokatör. Arkadaşlarımız da bunları bilmiyor. Bunların işleri provoke etmek, bizi birbirimize kırdırmak istiyorlar." dedi.

Polis, Cemevi’nden valiliğe yürümek isteyen kalabalığın yolda önünü keserken, Hacı Bektaşi Veli Vakfı Başkanı İrfan Çetinkaya, grubun dağılmasını, aralarında provokatörlerin olduğu uyarısında bulundu. Çetinkaya, "İçimizde tanımadığımız, bilmediğimiz, daha önce hiç görmediğimiz bazıları var. Bunlar provokatör. Arkadaşlarımız da bunları bilmiyor. Bunların işleri provoke etmek, bizi birbirimize kırdırmak istiyorlar. Bu böyle olmaz." diyerek grubun eyleme son vererek geri dönmesini istedi.

Bunun üzerine gruptaki bazı kişiler, Çetinkaya'ya ağır hakaretlerde bulunarak üzerine yürümek istedi. Aralarında yaşlı kadınların da yer aldığı bazı grup üyeleri, Çetinkaya'yı, "Biz Alevilere bunlar yakışmaz. Gel onlar Allah'ından bulsun." diyerek eylemcilerin arasından dışarıya çıkardı.

Bu uyarıların ardından yatışan kalabalık geri dönüp Hacı Bektaşi Veli Vakfı Kültür Merkezi önüne yürüyerek burada basın açıklaması yaptı. Grubun dağılmasını sağladıktan sonra İl Emniyet Müdür Vekili Mustafa Bayram'ın yanına gelerek, olanlardan dolayı özür dileyen Alevi Dedesi ve Hacı Bektaşi Veli Vakfı Başkanı Çetinkaya, "Birileri bizleri birbirimize düşürmek istiyor, çok şükür kazasız belasız atlattık." dedi.

BİZİ BİRBİRİMİZE KIRDIRACAKLAR

Polislerle tek tek tokalaşarak kolaylıklar dileyen Çetinkaya, şöyle konuştu: "Bu nasıl iştir. İçimizde tanımadığımız, hiç görmediğimiz, bilmediğimiz kişiler, simalar var. Doldurmuşlar provokatörleri. Bizi birbirimize kırdıracaklar, düşürtecekler. Yazık değil mi bizlere?"