BIST 10.224
DOLAR 32,31
EURO 34,82
ALTIN 2.386,45
HABER /  GÜNCEL

GÖRÜŞLERİNİZ: Şemdinli

BBC okurları, Şemdinli'deki gelişmeleri tartışıyor.

Abone ol

Şemdinli'de askerler ile PKK'lı bir grup arasında 10 gündür devam eden çatışmalar, çok sayıda sivilin bölgeden kaçmasına yol açtı.

Ancak ne kaçan sivillerin akıbeti, ne de çatışmadaki kayıplar konusunda hükümetten net bir açıklama var.

Eskiden bu tür çatışmaların birkaç günde sona erdiğini hatırlatan uzmanlar, PKK'lıların bu kez çekilmediğine dikkat çekiyor.

Şemdinli'de yaşananlar ve olaylar hakkında net bilgi alınamaması konusunda ne düşünüyorsunuz?

Sizce saldırının Suriye'deki gelişmelerle ilgisi var mı?

Görüşlerinizi bize aşağıdaki formu kullanarak iletebilirsiniz.

GÖRÜŞLERİNİZ

askerlerimizin yüreğine sağlık şu mubarek günlerde yöre halkına da allahtan sabır diliyorum. oyuncu042

maalesef yavaş yavaş savaşın içine surukleniyoruz. Durum çok kötü. @end_rey (Twitter)

Semdinli'de olanların nesini tartışacağız?! Bulunduğunuz şirketi burası CNN diyen birileri basarsa siz tartışır mısınız!? Kurtuluş Savaşı'nıda tartışalım mı? Bu tartışma isteğiniz nedir? Lütfen bu konuyu kaldırın! @barisbildir (Twitter)

Yüksekova Dağlıca karayolu tamamen kapalı. Derecik Hud. Tb. yiyecek sıkıntısı çekiyor. Gerillalar yüksek tepelere hakim. Helikopterler iniş yapamıyor. Haberler bölgeden. @YaTiceM (Twitter)

Ne zamandır çatışmalar var yeni mi görüyorsunuz Derya Akamed (Facebook)

türk ordusunun gerilla karşısında çaresiz kaldıgını. Veysel Başkale (Facebook)

çatışmadır biter abartmasınlar Osman Özdil (Facebook)

Ne gerillası lan terörist ne zamandır gerilla oldu Murat Karahan (Facebook)

Semdinlide suan tam bir savas durumu var. Kürt gerillasi isgalci türk ordusunu puskurtme operasyonu baslatmistir. Sari Serhat (Facebook)

evet arkadaşlar pkk lı teröristler den çatışmaya katılacak cesareti olmayanlarda facede yorum atıyo gördüyünüz gibi babanız ABD bile terörist dedi size siz gerilla diyosunuz hala kendinize duyanda CHE yazıyor sanıcak köpekler Osman Özdil (Facebook)

olaylara tamamen cahilce bir bakış açısı.TSKnın ve istihbaratın başarısı söz konusudur burada.Baskın tarzı bir hareket yapmak isteyn pkk baskın yemiştir ve öldürülen terörist sayısı bilinenden azdır.Terör örgütünün bu son saldırıyla Türkiyenin orta doğuda güçlenmesin ve etkili oyuncu olmasını istemeyen İran ve AB destekli olduğu çok açıktır.Müttefiğimiz ABD istemeden pkk nefes dahi alamaz.AB ve iranın bölgedeki etkisi tasfiye edildiğinde pkkya ihtiyaç kalmyacaktır.Türkiyenin diğer orta doğudaki milletlerle ve kürtlerle ilişkisini düzelterek etkisini artıracaktır.ŞUu anda k.ırak taki yönetiminde merkezi hükümete karşı sahipcisi TÜRKİYEDİR.Türkiye suriyede eşit adil kapsayıcı isaraille kavga etmeyen ve türkiyeyle çok iyi ilişkileri olan bir yönetim istemektedir.Ayrıca şunu söylelyeyim pkkya bu coğrafyanın geleceğinde ihtiyaç yoktur. Burak Dilek (Facebook)

ben ce bunlar terorist degil abd ve israil komandoları Kadir Atik (Facebook)

terörist dediğniz kişilerin ataları kurtuluş savaşında çanakkalede türklerle beraber savaştı ve iki büyük dedem çanakkale şehidi o zaman kahramandık şimdi mi terörist olduk ayıptır ya:( her iki tarafıda sağ duyuya davet ediyorum bu vatan hepimize yeter kardeş kavgasına son vermeliyiz şunun bunun oyununa gelmeyelim:( bu arada kürdüm Vedat Kaymaz (Facebook)

Kim oyun oynuyor yahu halkların birbirine tahammül bırakmamışlar Derya Akamed (Facebook)

vedat kardeş bizde biliyoruz ataları çanakkalede kurşun sıkmış bu teröristlerin ama 5 kuruş paraya vatan satıyolar birçok belge ve tanık açıklandı terör örgütünde çatışmaya giren teröristlerin hesaplarına para yatırıldıgı öyleki burda bir dava yok rus ve alman uyruklu terörist bile teslim oldu burda bi kürt sorunu yok zaten sorun 5 kuruşa 1 kurşun sıkma sorunu sorun cehalet sorunu Osman Özdil (Facebook)

Biz o bölgedeki herkesi aynı kefeye koyarsak yanlış yapmış oluruz.Evet hainlik yapan var ama bi de şu taraftan bakalım:Bizde orada yetişiyoruz ve bizi baskı altında tutuyorlar, şöyle yapacaksın diyorlar yoksa ölüm ile tehdit ederiz diyorlar.Dahası kendini düşünmüyorsan aileni düşün diyorlar yada olan geçim kaynağınızı yok ederiz diyorlar.Sorarım size siz ne yapardınız.Ben o durumda olmadığım için onlara boyun eğeceğime ölürüm daha iyi diyebilirim.Ama o şartlarda olmadık hiçbirimiz.Ve devlette açıkçası yardım edemiyor onlara pek fazla.Sorun burada siz insanlara her an yanındayız diye hissettirebilirseniz o zaman insanlar barışçıl huzur içinde ola itaatkar halk olurlar.Bizde bunları konuşmayız. Ben Sen (Facebook)

bosaltti mi? Bosaltildi mi ? Birde bbc olacaksiniz bu tarafli haber hangi muhabir size bu bilgiyi veriyor #OlumBakGit git @AEkiinci (Twitter)