BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Aldatılan kocaya travma tazminatı

Yargıtay, eşinin sevgilisinden olan çocuklarını yıllarca kendisinin bilen kocaya tazminat ödenmesine hükmetti.

Abone ol

Yargıtay, evli kadınla ilişki yaşayan ve bu ilişkiden 2 çocuğu olan adamın, kadının resmi nikâhlı eşine manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı bir köyde yaşayan 47 yaşındaki Mustafa A., 43 yaşındaki resmi nikâhlı eşi N.A.'nın uzun süredir 72 yaşındaki Salim E. ile birlikte olduğunu ancak bu ilişkiden olan 2 çocuğunun kendi çocuğuymuş gibi nüfusuna kaydedildiğini belirterek boşanma davası açtı. Mustafa A., Adli Tıp Kurumu raporuyla bu çocukların kendisinden olmadığının belirlendiğini de belirtti. Yaşadığı tüm olaylar nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu öne süren Mustafa A., Salim E. aleyhine manevi tazminat davası açtı. Davayı görüşen Keşan 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, Mustafa A.'nın manevi tazminat talebini reddetti.

Mahkeme Mustafa A.'nın eşi nedeniyle haksızlığa uğradığını ve manevi zarar gördüğünü belirterek, bu eylemden doğan zarardan Salim E.'nin sorumlu tutulamayacağına hükmetti. Bunun üzerine mağdur koca, yerel mahkemenin kararını temyiz etti. Davayı görüşen Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, Salim E.'nin, Mustafa A.'nın resmi nikâhlı eşi ile cinsel ilişkiye girmesinin, babası olduğu iki çocuğu da onun nüfusuna kaydettirmesinin manevi tazminat konusu olduğuna karar verdi. Yerel mahkemenin verdiği kararı bozan Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, Salim E.'nin "kişilik haklarına saldırı niteliğindeki olay nedeniyle davacıya tazminat ödenmesine'' hükmetti. Dava Keşan 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde tekrar görüşülecek.

İZMİR' DE DE OLMUŞTU

Daha önce İzmirli Osman Ç., evi terk eden ve "Çocuklar da zaten senden değildi" diyen eşi N.Ç.'den boşanmıştı. Daha sonra çocuklarının kendisinden olup olmadığının tespitini isteyen Osman Ç., biri 15 diğeri 12 yaşındaki iki çocuğuyla birlikte DNA testi yaptırmıştı. DNA testleri, Osman Ç.'nin, iki çocuğun da babası olmadığını göstermişti. Osman Ç., çocukları nüfusundan sildirmişti. Ancak gerçek babanın bulunması için dava açamamıştı.