BIST 10.701
DOLAR 32,26
EURO 35,04
ALTIN 2.444,44
HABER /  GÜNCEL

Albüm'de APO izi

Yavuz Bingöl'ün yeni albümü tartışma yarattı. Ancak bu sefer içindeki şarkılarla değil, kapağındaki APO yazısıyla... Bingöl bu konuda bir açıklama yaptı.

Abone ol

Kapaktaki sigara saran el fotoğrafında fark edilen belli belirsiz APO yazısı, tartışma yarattı. Bu haberin gündeme gelmesi üzerine bir açıklama yapan Bingöl, şunları söyledi:

"İz isimli albümümde, Faruk Akbaş’a ait ve albümün ismine gönderme yapan son derece başarılı bir kapak fotoğrafı kullandık. Bu fotoğrafı kullanmaya karar verirken ’Acaba sigara karşıtlarını üzer miyiz, böyle bir sorun olabilir mi’ diye aklımın ucundan geçirdim. Ama şu anda karşılaştığım yakıştırmalar kadar saçma ve güdük yorumlarla karşılaşacağımı gerçekten hiç düşünmemiştim. Fotoğraftaki yaşlı kişinin ellerindeki izlere bakarak bir hikaye, belki bir roman yazabilecek yeteneklerimiz olduğunu biliyorum; bu kadar anlamlı bir fotoğraftan kahve falına bakar tipte yorumlar yapacak kadar estetik ve yaratıcılıktan uzak fotoğraf falcılarımız olduğunu bilmiyordum. Herkesi fotoğrafa bakarken ellerini kalplerinin üstüne koyarak düşünmeye çağırıyorum."

Kaynak: