BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.395,22
HABER /  GÜNCEL

Albayı derin devlet mi öldürdü?

Milli Savunma Bakanlığı Teftiş Kurulu eski Başkanı Emekli Albay Ali Belgutay Varımlı'ın sır ölümü, arkasında bir çok soru işareti bıraktı.

Abone ol

Varımlı ile yakın mesai arkadaşı olan eski DYP Genel Sekreteri Tevfik Diker, Varımlı'nın ölümünün normal bir ölüm olarak değerlendirilemeyeceğini söyledi. Varımlı'ın Ergenekon davası kapsamında Savcı Zekeriya Öz'e ifade verdiğine dikkat çeken Diker, "Albay Varımlı'nin intiharını sıradan bir intihar vakası olarak değerlendirmek yanlıştır. Varımlı'nın Ergenekon yapılanmasını rahatsız ettiği kanaatindeyim." dedi.

İstanbul'da evinin önünde ölü bulunan Varımlı için polis intihar da dahil tüm ihtimaller üzerinde duruluyor. Ancak Varımlı'nın Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral İlhami Erdil davasında kilit isim olması, Emekli Oramiral Özden Örnek'in darbe günlüklerinde isminin geçmesi ve Ergenekon davası kapsamında Savcı Zekeriya Öz'e ifade vermesi ile geçmişte görev yaptığı kurumlar nedeniyle geride bir dizi şüphe ve soru işareti bıraktı.

Fakat bir dönem aynı kurumda görev yapan mesai arkadaşı Tevfik Diker, Albay Varımlı'nın ölümüyle ilgili ilginç iddialarda bulundu. CİHAN'a konuşan Diker, Varımlı'nın ölümünün sıradan bir ölüm olmadığının altını çizdi. Diker, Varımlı'nın ölümünde Ergenekon yapılanmasının müdahalesinin olabileceğini ileri sürdü.

"ÖZKÖK'E YAKIN, ERUYGUR'A KARŞIYDI"

Yolsuzlukla Mücadele Derneği Başkanı olduğu için Albay Varımlı ile sık sık görüştüğünü ifade eden Diker, "Varımlı bana sürekli olarak yolsuzlukla ilgili belgeler getiriyordu. Başka konularda bilgi belge sahibi bir insandı. Bunların karanlıkta kalmasını istemiyordu. Özel Kuvvetler'de görev yaptı. Albay Varımlı, eski Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök'e çok yakındı. Özkök'ün Cumhurbaşkanı olmasını çok istiyordu. Albay Varımlı, bana sürekli 'Başbakan Erdoğan'ın Kasımpaşa'dan çocukluk arkadaşı olduğunu ve beraber top koşturduklarını' anlatırdı." diye konuştu.

Diker, Varımlı'nın TSK'da görev yaptığı dönemlerde kilit bir isim olduğunu, dolayısıyla pek çok sırra vakıf olduğuna dikkat çekti. Diker şunları söyledi: "Ergenekon Davası sanıklarından Emekli Orgeneral Şener Eruygur'a çok karşıydı. Albay Varımlı, MSB Teftiş Dairesi Başkanlığı'ndan sonra Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan emekli oldu. Albay Varımlı, Ayışığı-Sarıkız gibi darbe planları hakkında bilgi sahibi olduğunu hissettirirdi ve bunları dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'e ilettiğini anlatıyordu."

"NORMAL ÖLÜM DEĞİL, SAVCI ÖZ EL ATMALI"

Diker, Varımlı'nın ölümünün sıradan bir ölüm olmadığı konusunda da ısrarlı. Bunun çok yönlü olarak ele alınması gerektiğini kaydeden Diker, "Albay Varımlı'nın bilgileri, elindeki muhtemel belgeler ve bazı davalara müdahil olması onu tehdit altına almaya yeter ve artar. Dolayısıyla Albay Varımlı'nin intiharını sıradan bir intihar vakası olarak değerlendirmek yanlıştır. Varımlı'nın Ergenekon yapılanmasını rahatsız ettiği kanaatindeyim. Albay Varımlı'nın intihar olayına Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz el atmalıdır." çağrısında bulundu.