BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Albay Temizöz'e mahkemede şok sözler!

Faili meçhul kurbanı Temizöz'e mahkemede öyle sözler söylediki herkes şaşkına döndü...

Abone ol

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden ve sanıkları arasında Albay Cemal Temizöz'ün de bulunduğu faili meçhul cinayetlerle ilgili davanın duruşmasına, 1994 yılında evden alındıktan sonra cesedi bulunan ve engelli Abdullah Elfelti'nin kardeşi Mehmet Eyfelti'nin sözleri damga vurdu.

Star gazetesinin haberine göre, tanık olarak dinlenen Mehmet Eyfelti, abisi Abdullah'ın, Cizre'de Şık ailesini ait araziyi kiraladığını ancak Temizöz'ün bu araziyi ekmemesi yönünde tehdit ettiğini dile getirdi.

O TARLAYI EKME DİYE UYARDI

Eyfelti "Temizöz ağabeyimi çağırdı. 'O tarlayı ekme yoksa zarar görürsün' dedi. Abim de 'parasını ödedim ekmek zorundayım. Maddi durumum da iyi değil' karşılığını verdi. Buna rağmen izin verilmeyince abim Diyarbakır ve Mardin'e giderek üst düzey komutanlarla görüştü. Onlardan güvence aldı. Sonra köye döndü" diye konuştu. Abisinin köye döndükten hemen sonra Kavaközü Karakolu'na gittiğini ve komutanla görüştüğünü belirten Eyfelti "Ağabeyim 'komutan yarın gelip çayımı içeceğini' söyledi. Sabah olduğunda komutan ve askerler köyün etrafını sararak ağabeyimi 2 torosla götürmüşler. Geriye 7 yetim kaldı. Cesedi Katran Karakolu'na yakın bir yerde görüldü" dedi.

İNSAN KELLESİ VE YUMURTA

Eyfelti'nin anlattıklarını dinleyen Albay Temizöz, söz alarak tanığın neden o dönemde şikayetçi olmadığını sordu. Bunun üzerine Eyfelti "O dönemde bir insanın değeri yumurta kadar bile değildi. Kimi kime şikayet edelim. Korkumuzdan şikayetçi olamadık. Sen benim gözümün önünde bile ağabeyimi öldürseydin şikayetçi olamazdım. Eğer şikayetçi olsaydım babamı ve bizleri de alırdın" dedi.