BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Alanyaya kar yağdı

Alanya, sabah saatlerinde yağan karla beyaza büründü. Sürprizle uyanan Alanyalılar, karla kaplı plajlara akın etti.

Abone ol

Antalya'nın Alanya İlçesi, bugün sabah saatlerinde yağan karla beyaza büründü. Sürprizle uyanan Alanyalılar, karla kaplı plajlara akın etti.

Alanya kent merkeziyle Kargıcak ve Demirtaş Beldesi'nde yağan kar, çevre sakinlerini şaşkına çevirdi. Yoldan geçen sürücüler, araçlarını park edip aileleriyle kar topu oynarken, karla kaplı plajlarda hatıra fotoğrafı çektirenler oldu. Kar, trafiği, tarım alanlarını ve Kargıcak Belediyesi’ni ise olumsuz etkiledi. Muz seraları kar yağışı nedeniyle zarar gördü. Yoldan geçerken kara saplanan bazı araçların sürücüleri de zor anlar yaşadı.

BELEDİYE BİNASINI SU BASTI

Tek katlı olan Kargıcak Belediye binasını su bastı. Çatıdan damlayan su nedeniyle bilgisayarların zarar görmemesi için belediye hizmete kapatıldı. İşlemlerini yapmak için belediyeye gelenler, belediyenin kapalı olması nedeniyle yetkililere tepki gösterdi. Öğle saatlerinde hava sıcaklığının 15 dereceye kadar yükselmesiyle halk, park ve bahçelerde yürüyüşe çıktı.

Uyandığında kar sürpriziyle karşılaştığını belirten çevre sakinlerinden Mehmet Demir, “Aslen Konyalıyım. 20 yıldır Alanya’da yaşıyorum. İlk defa buralara bu kadar çok kar yağdığını gördüm. Çok sevindim. Güzel bir duygu. Bembeyaz bir örtü çarşaf gibi” dedi. Sahilde eşiyle birlikte kar topu oynayan Emine Şahin, “Sahil kenti olmasına rağmen sabah uyandığımızda karı görünce gözlerime inanamadım. Çok şaşırdık. Bu tür görüntüye hiç alışmamıştık. Yaylada oturuyoruz. Orada hiçbir şey yok. Burada ise kar var” dedi. Eşiyle birlikte yürüyüşe çıkan İbrahim Erdoğan, Alanya’nın nimetlerinden yararlandığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Alanya’nın hiçbir yere nasip olmayan bir iklime sahip olduğunu anlatan Erdoğan, sabah kış, öğlen ise yaz havasını yaşamanın anlatılamayacak bir duygu olduğunu belirtti.

Alanya Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, yarın hava sağanak yağmurlu olacak. Hava sıcaklığının 16 derece olması tahmin edilirken, denizlerde 4 metre dalga yüksekliği bekleniyor. Alanya'ya en son geçen yıl şubat ayında kar yağmıştı.