BIST 10.450
DOLAR 32,40
EURO 35,23
ALTIN 2.427,42
HABER /  GÜNCEL

Alanya'da yunuslar için kampanya

Alanya'da iki hayvansever, gösteri yunuslarnı için özgürlük kampanyası başlattı.

Abone ol

Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan Alman asıllı iki hayvansever tarafından Türkler beldesinde bulunan Yunus Gösteri Merkezindeki balıklarının doğal yaşam alanlarına bırakılması talebiyle imza kampanyası başlatıldı.

Alman uyruklu hayvanseverler Lisa Demirgil ve Birgit Wehrmann, balıkların doğal yaşam alanlarının yerine yunus gösteri merkezlerindeki eğlence için kimyasal karışımlı sularda yaşamaya zorlandığını savunarak, Türkler beldesindeki yunus gösteri merkezinde bulunan balıkların da doğal yaşam alanlarına bırakılmasını talep etti.

Bu taleple ilçe merkezindeki değişik noktalarda ''Yunusları Özgürlük'' adı verilen imza kampanyası düzenleyen ve stant kuran hayvanseverlerden Lisa Demirgil, yaklaşık 15 gün sürecek kampanyada toplanan imzaların Türkler Belediye Başkanı Hayri Çavuşoğlu'na teslim edileceğini söyledi.

Kampanyanın yeni başlamasına rağmen kısa süre içerisinde yüzlerce imzaya ulaştıklarını kaydeden Demirgil, şöyle konuştu:

''Yunusların doğal ortamlarında günde 40 kilometre yüzmesi gerekiyor. Anneleriyle ilk beş sene birlikte hareket ediyorlar. Bir deniz suyu canlısı olan yunuslar, insanların yapmış oldukları havuzlarda, kimyasal karıştırılmış tatlı sularda yaşatılıyorlar. Bu havuzlara günde 15 kilo kadar dışkı ve idrar bırakmaktadırlar. Bu canlıların yeri denizdir ve orada daha mutlu olacaklar. Yunusların doğal ortamlarına bırakılmaları için herkese kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz.''