BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Alanya'da Türk vekile ağır suçlama

Türk Milletvekili Çiftlik, eski kız arkadaşı Nicole D'yi, tanıdığı Kenan T. ile evliliğe ikna etmekten suçlu bulundu.

Abone ol

Almanya'da sahte evliliğe aracı olmakla suçlanan Sosyal Demokrat Parti (SPD) Hamburg Eyalet Meclisi Üyesi Bülent Çiftlik 12 bin avro para cezasına çarptırıldı.

Hamburg'daki Sankt Georg Sulh Mahkemesinde görülen davada Çiftlik, eski kız arkadaşı Nicole D'yi, tanıdığı Kenan T. ile evliliğe ikna etmekten suçlu bulundu. Nicole D'nin bu sahte evlilikten 7 bin avro aldığı ve 3 bin avroyu Çiftlik'in seçim kampanyasına harcadığı bildirildi.

Mahkeme, Nicole D'ye geniş çaplı itirafından dolayı uyarı verirken sınır dışı edilmesi gündeme gelen Kenan T'yi de 6 bin avro para cezasına çarptırdı. Uyarıyla birlikte 4 bin 900 avro para cezasına çarptırılan Nicole D, bir yıl içinde başka bir suç işlemediği sürece bu parayı ödemeyecek.

SPD Hamburg eyalet teşkilatı başkanı Olaf Scholz, mahkeme kararından sonra yaptığı yazılı açıklamada, Çiftlik'in bu karardan sonra, askıya almış olduğu milletvekilliği ve SPD Hamburg teşkilatı üyeliği görevinden ayrılması gerektiğini belirterek, bunu yapmaması durumunda Hamburg teşkilatının ve eyalet meclisi grubunun kendisini görevlerinden alacağını bildirdi.