BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Akşener'den ürküten Suriyeli tablosu

MHP Milletvekili Meral Akşener, Türkiye'ye getirilen Suriyeli çocukların geleceğiyle oynandığını söyledi.

Abone ol
MHP Milletvekili Meral Akşener, MHP'nin HDP ile koalisyon yapacağı iddialarına karşı çıktı, bu sözleri iktidarın iftirası olarak niteledi. Türkiye'de halen psikiyatrik bir iktidar anlaşının bulunduğunu iddia eden Akşener, MHP'nin üzerine gelindiğini söyledi. Akşener, Suriye'den gelen mültecilerle ilgili olarak da hükümetin büyük bir vizyonsuzluk örneği sergilediğini kaydetti.

Meral Akşener, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sorularını cevapladı. Başörtüsü konusunda Meclis'in CHP'li bazı üyelerin itirazına rağmen büyük bir mutabakat sağlandığını söyleyen Akşener, başörtülü milletvekiller için MHP'nin tam destek verdiğini, CHP'nin de bir kaç itiraza rağmen aynı desteği gösterdiğini kaydetti. Meclis'i karıştıran konuşmanın Bülent Arınç'tan geldiğini ifade eden Akşeher, Arınç'ın başörtüsüyle ilgili sözleri sonrası Meclis'in bir anda karıştığını söyledi.

"BİN LİRAYA 14 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUKLARI..."
 
Suriye'den kaçarak Türkiye'ye gelen mültecilere kucak açılmasının önemli olduğunu; harcanan parayı ise önemsemediğini söyleyen Akşener, hükümetin Suriyelilerle ilgili vizyonsuzluk örneği sergilediğini kaydetti. Akşener şöyle konuştu;

"Bin liraya 14 yaşındaki kız çocukları veriyorlar. Bu çocuklara ne eğitim verebiliyorsunuz ne de günlük hayatı idam ettirecek bir hayat veriyorsunuz. Bunlar 10 yıl sonra sizin ülkenizin evlatları haline gelecek. Ne olacak bu çocuklara? O harcanan paranın nasıl harcandığı tartışma konusu. İstanbul'da yıkılmaya yüz tutmuş evlerde yaşayan bu insanlar birilerinin dikkatini çeksin. 



"EGO PATLAMASI" 
 
Bu bir vizyonsuzluktur. Ego patlamasının Türkiye'ye getirdiği noktadır. "Beni öv abi başkasına gerek yok" modelinin getirdiği Türkiye'dir. Allah'ın sıfatlarını bir insana öngörürsen ve kimse bu konuya itiraz etmesse ve seçilecek bölgeden tekrar aday gösteriliyorsa, Hz. Muhammed kibirlendi ama biz kibirlenmedik derse böyle olur. 
 
Sonra bir danışman çıkar ve bir devlet memurunu, bu ülkenin baş komutanını iki silah ve yüzlerce mermiyle korumaya çalışırsa bu kepazeliktir. Bu nedenle kimse 10 yıl sonra Türkiye'nin ne hale geleceğini kimse düşünmez.

"BİLDİĞİNİZ DELİ SAÇMASI BUNLAR"
 
Diyorlar ki HDP ile MHP koalisyon yapacak. Genel Başkan bunu sürekli diyor ki ispatlayın. Buna ses yok ama hala devam ediyorlar. Bunlar iktidar çıkaramıyorlar. Bu kavganın, bu ötekileştirmenin bir mantığı olamaz. Şu anda Türkiye'de pisikiyatrik bir iktidar anlayışı mevcuttur. Tüm eleştirilerini iktidar üzerinden kuran ve bu ülkenin insanlarını, tımarahanede ya da cezaevinde yaşayan insanlara dayatan bir psikiyatrik iktidar bulunmaktadır.
 
Bildiğiniz bir deli saçmasıdır.  Bize hep bir ağızdan yalan atıyorlar ve iftiralarını sürdürüyorlar. Devlet Bey efendi bir üslupla, sakin bir üslupla ifade ediyor ama bundan sonra bir adım daha yok. Benim sinirlerim bozulurken, açıkça sinirlerimize baskı yapılıyor."