BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Akşener'den hükümete sert sözler

MHP Milletvekili Meral Akşener, hükümetin Öcalan ile oturduğu masadan kalkması gerektiğini savundu.

Abone ol
TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, Dolmabahçe'de HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in okuduğu 10 maddelik çözüm süreciyle ilgili yol haritasını sert bir dille eleştirdi. Hükümete, o masadan kalkması gerektiğini söyleyen Akşener, bunun hesabının 7 Haziran'da görüleceğini ileri sürdü.
 
MHP İstanbul İl Başkanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde etkinlik düzenledi. 'Sesimiz SİZ Olun' etkinliğinin yeri ise 3 Mart tarihinde Hizbut Tahrir örgütünün Hilafet temalı konferans düzenlediği ve Atatürk posterine alaycı sözler sarf ettiği Üsküdar Bağlarbaşı Kongre Merkezi oldu. Akşener, İç Güvenlik Yasası ile ilgili de şöyle konuştu: 

“HDP'nin iki tarafı da dolu. Bir tarafında Tayyip Erdoğan, bir tarafında Serok Ahmet oturuyor, ortada da Serok Apo oturuyor. Bir taraftan yan yana geldiniz deniyor bir taraftan da HDP'li milletvekilleri ve başbakan yardımcıları Apo'nun 10 emrini okuyor. Utanmadan yalan söylüyorlar, propaganda adı altında iftira atıyorlar, bu hepimizi ahmak yerine koymaktır.”

"KALKIN, ŞEREFİNİZ VARSA KALKIN" 
 
Hükümete, Abdullah Öcalan ile oturulan masadan kalkması çağrısında bulunan Akşener, vazgeçmesseniz 7 Haziran'da neler olur görürsünüz diye konuştu. İşte Akşener'in sözleri;

“Abdullah Öcalan'ın 10 emrini titreyerek okuyan bir iktidar. Buradan sizlere sesleniyorum, ayağınızı denk alın, aklınızı başınıza toplayın, Serok Apo'nun yanından kalkın, şerefiniz varsa kalkın, haysiyetiniz varsa kalkın, yiğitseniz kalkın, Serok Ahmet olmaktan çıkın, bu ülkenin bebek katilini bu ülkenin akil siyasetçisi yapmaktan vazgeçin. Vazgeçmezseniz ne olur, vazgeçmezseniz önce 7 Haziran'da ne olacağını görürsünüz. 99'daki iradenin daha güçlüsünü görüyorum. Türk kadını karar verirse ülkesini kurtarmıştır ki partisini zaten iktidar yapar.”