BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Aksaray yeraltı çarşısı esnafı rahatladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın Aksaray Meydanı’ndaki viyadüklerle ilgili açıklaması sevindirdi.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın Aksaray Meydanı’nda viyadükleri kaldırmak istediklerini söylemesi, Aksaray Yeraltı Çarşısı esnafının memnun etti. Topbaş’ın çarşının yerinde duracağını belirtmesi esnafı rahatlattı.

Kadir Topbaş, dün yaptığı açıklamada kentteki bazı viyadüklerin deprem riski altında olduğunu söylemişti. İstanbul'a hizmet verecek gerçek anlamda bir meydan anlayışını da ortaya çıkarmak istediklerini ifade eden Topbaş, bu kapsamda Aksaray Meydanı'nda viyadükleri ortadan kaldırmak istediklerini belirtmişti.

ESNAFI RAHATLATTI

Aksaray Meydanı’ndaki viyadüklerin kaldırılacağı açıklaması Aksaray Yeraltı Çarşısı esnafını tedirgin etti. Ancak Topbaş’ın çarşıya dokunulmayacağını belirtmesi esnafı rahatlattı. Aksaray Yeraltı Çarşısı İşletme Müdürü Atila Onur, “Bugün medyada çıkan haber esnafı rahatlattı. Çünkü Valide Sultan Camii olduğu gibi meydana çıkacak. Ve çarşıya dokunulmayacağı haberlerini memnuniyetle okuduk. En büyük tedirginliğimiz; kira kontratlarının yenilenmemiş olması ve esnafın işgalci durumuna düşmesi. Bunun dışında viyadüklerin kaldırılması, buranın meydan olması ve yaya trafiğine açılmasının çarşıyı olumlu yönde etkileyeceğine inanıyoruz.” diye konuştu.

Aksaray Yeraltı Çarşısı’nda esnaf olan Selim Uludemir de, Kadir Topbaş’ın açıklamalarından çok mutlu olduklarını dile getirdi. Uludemir, çarşının yıkılıp yılmayacağı konusunda esnafın bir kaos içinde olduğunu ancak yetkili ağızdan yıkılmayacağını duymalarının kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Medar Kurukahveciler ise, doğma büyüme Aksaraylı olduğunu ve buranın meydan halini bildiğini aktardı. Viyadüklerin kaldırılmasının herkes için iyi olacağını belirten Kurukahveciler, Valide Sultan Camii’nin ortaya çıkacak olmasının da kendilerini memnun ettiğini ifade etti.

Bu arada, 1959 yılında çekilmiş bir fotoğraf karesinde yağmur sonrası Aksaray Meydanı'nı dolduran su dikkat çekti.