BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Akşam ezanına sabotaj böyle olmuş

İzmir'in bazı ilçelerinde akşam ezanının yaklaşık 18 dakika erken okunmasıyla ilgili ilk inceleme sonucu açıklandı.

Abone ol

İlk incelemede merkezi yayın frekansına giren birisinin ses kaydının bir kısmını yayına verdiğinden şüphe ediliyor.

AA muhabirine açıklama yapan İzmir Valisi Mustafa Toprak, dün akşam ezanının Hisar Camii'nden yapılan merkezi yayında yaklaşık 18 dakika erken başladığını, ancak ezanın başlangıç bölümündeyken yarıda kesildiğini, bunun neden kaynaklandığının belirlenmesi için incelemenin devam ettiğini belirtti.

Kablolu önlem

İzmir İl Müftülüğü, yeni bir korsan ezan vakası yaşanmaması için cami görevlilerinden, merkezi ezan sistemi kablosunun namaz vakitlerinden iki üç dakika önce takılarak, ezan bitince çıkarılmasını istedi.

FREKANSA NASIL GİRİLDİ?

Ezanı okuyan müezzinin dün izinli olması nedeniyle camide bulunmadığını, yayına verilen sesin kayıttan aktarıldığının anlaşıldığını ifade eden Vali Toprak, şöyle konuştu:

"İlk incelemede büyük ihtimalle frekansa giren birisinin ses kaydının bir kısmını yayına verdiğinden şüphe ediliyor. İl Müftülüğü inceleme başlattı. Güvenlik birimleri de talimat verdim, farklı bir yönü olup olmadığına bakıyorlar. Konunun bir yanlışlıktan, hatadan kaynaklanmadığı gözüküyor. Öyleyse sisteme birilerinin girmiş olması lazım. Dışarıdan kim nasıl girebilir, bu inceleniyor. Birisi frekansa girip yayın yaptıysa da izinsiz, kanunsuz ve yetkisiz bir müdahaledir, art niyet içerir. İnceleme sonucuna göre soruşturma gerektiren bir durum olursa başlatılır"

İzmir'de merkezi yayınla ezan okunan bazı camilerde akşam ezanı dün 18 dakika erken okunmaya başlanmış ancak yarıda kesilmiş, yayının, merkezi yayın yapılan Hisar Camii'nden yapılmadığı belirlenmişti.

ERKEN AÇAN OLDUYSA ORUCUNU KAZA ETMESİ GEREKİYOR

İzmir bazı ilçelerinde akşam ezanın 18 dakika erken okunduğu iddiasına ilişkin konuşan Konak İlçe Müftüsü Zeki Aksoy ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Konak'ta bugün üzücü bir olay yaşandı. Konak'ta ezanlarımız merkezi sistemle Hisar Cami'nden yapılan yayın bütün camilerimize aynı anda ulaşmaktaydı. Ama bu akşam Hisar Cami'nden ezan okunmadan önce dışardan müdahaleyle 15 dakika önce ezan okunduğu iddiası var. Kim yaptığı bilgisi elimizde yok. Şuan ne olduğu ile ilgili araştırmalar sürüyor. Hisar Camii'nde okunan ezan diğer camilere ulaşmaktadır. Bu sebeple 15 dakika erken ezan okunmasına ilişkin bazı iddialar var araştırıyoruz. Eğer erken açan olduysa orucunu kaza etmesi gerekiyor" diye konuştu.

İNTERNETHABER'İN GÜNDEM HABERLERİ KATEGORİSİ DOPDOLU. GÜNDEME DAİR TÜM HABERLERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN